Din cuprinsul articolului
A treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID se concentrează atât pe imunizarea persoanelor vulnerabile, cât și a populației generale. Această etapă prevede noi metode, precum deschiderea unui număr mai mare de cabinete și, de asemenea, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.
Cea mai importantă schimbarea, vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie, nu necesită programare în platformă.
În cursul lunii aprilie va începe vaccinarea prin intermediul rețelei primare de medicină de familie, iar aici nu va fi necesară programarea în platformă. Un medic de familie ar putea ajunge să vaccineze 100 de persoane pe săptămână și se așteaptă ca 5.000 de medici de familie să participe la imunizarea antiCOVID. Şi tot de luna viitoare vor fi înființate noi centre de vaccinare; în prezent numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare pentru a se vaccina este de circa 760.000, potrivit Rador.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiSARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat deschiderea unor noi centre de vaccinare luna viitoare şi organizarea de seminarii cu medicii de familie pentru ca aceştia să fie pregătiți să se alăture campaniei de vaccinare. În aprilie se vor deschide 12 centre noi unde se vor distribui doze de vaccin produs de Moderna și 144 de centre noi pentru vaccinul de la Pfizer. Valeriu Gheorghiță a spus că se dorește ca luna viitoare să se mărească numărul de persoane care se vaccinează într-un centru.
„Tot în prima parte a lunii aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate de la 60 în momentul de față pe cele douăsprezece ore de lucru ale unui cabinet la 90 de persoane pe cabinet, ceea ce înseamnă că va crește ritmul de vaccinare în fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri suplimentare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă”, declară medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.
Tot luna viitoare se vor organiza seminarii pentru a-i pregăti pe medicii de familie să facă în cabinetele lor individuale vaccinări împotriva SARS-CoV-2. Se estimează că în jur de 50-55 de procente din totalul medicilor de familie se vor alătura campaniei naționale de vaccinare. La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a precizat că tot luna viitoare se vor organiza seminarii care pregătesc marile companii să deschidă centre de vaccinare pentru angajații lor.
„Pentru perioada următoare avem în vedere practic deschiderea centrelor de vaccinare în cadrul marilor companii sau al marilor operatori economici și în acest sens noi am demarat deja diverse webminarii cu diverse Camere de Comerț și asociații care reprezintă aceste mari companii care își doresc să organizeze centre de vaccinare pentru personalul pe care l-au angajat.
O a doua chestiune importantă: vom organiza webminarii cu medicii de familie în vederea deschiderii și operaționalizării acestui element important de vaccinare suplimentar în luna aprilie și suplimentar vom organiza vizite în centre de vaccinare deschise la nivel național, cât și îmbunătățirea interfeței pe platforma de vaccinare pe care o cunoaștem deja”, explică Andrei Baciu.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…