Din cuprinsul articolului
Deși situația epidemiologică este foarte bună în acest moment, specialiștii susțin că în viitorul apropiat rata de infectare va crește. Până atunci, experții în sănătate îi îndeamnă pe români să se vaccineze.
Vaccinarea rămâne cea mai sigură și eficientă cale de a ne proteja împotriva coronavirusului. Serurile asigură o protecție sporită în fața formelor grave de boală și, de asemenea, imunitatea obținută este eficientă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Deși imunitatea anti-COVID se poate obține și prin infectare, respectiv recuperare, această metodă nu garantează siguranța și starea de sănătate a persoanelor infectate. Anumiți oameni pot dezvolta forme grave de boală și pot avea repercusiuni grave.
De asemenea, persoanele care au fost infectate deja cu varianta originală nu vor fi protejate împotriva noilor tulpini COVID. Vaccinul anti-COVID, pe de altă parte, este eficient împotriva mutațiilor genetice descoperite, protejând persoanele și de forme grave și oferind o imunitate sporită.
51 de cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese asociate dintre care 44 din lunile trecute s-au raportat ieri în ţara noastră, potrivit RRA, citat de Rador. Bilanţul zilnic consemnează o evoluţie bună şi în privinţa spitalizărilor cu COVID.
329 de pacienţi sunt internaţi în momentul de faţă, dintre care 61 la terapie intensivă. Autorităţile se aşteaptă, însă, ca numărul cazurilor noi să crească de la mijlocul lunii viitoare şi în România, ca urmare a răspândirii variantei Delta a coronavirusului.
„Sfârşit de august, început de septembrie va reprezenta momentul în care în România vom înregistra o creştere a numărului de cazuri. La acest moment, nici rata de acoperire vaccinală şi nici rata de trecere prin boală nu ne oferă un nivel suficient de mare de protecţie faţă de imenenţa răspândirii infecţiei cu varianta virală de îngrijorare Delta”, declară Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România.
Valeriu Gheorghiţă a făcut, totodată, apel la cetăţeni să se vaccineze, să poarte în continuare măştile de protecţie şi să respecte regulile de igienă a mâinilor.
Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că peste 700 de mii de certificate europene COVID au fost generate până în prezent. 96% dintre acestea atestă vaccinarea.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…