Din cuprinsul articolului
Când trebuie să despodobești bradul de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai apreciate de români. Bradul, colindele, zăpada, cadourile, familia strânsă împreună la masă, sunt motivele pentru care fiecare dintre noi apreciază această perioadă a anului.
Din păcate, orice e bun are și un sfârșit. Multă lume tinde să amâne despodobirea bradului, pentru că ar fi imaginea clară că Sărbătorile de Iarnă s-au sfârșit. Mai mult, nu multă lume știe cât trebuie să ținem bradul de Crăciun împodobit în casă.
Tradiția spune că, momentul în care se despodobește bradul de Crăciun este până la data de 7 ianuarie, atunci când se celebrează Sfântul Ioan Botezătorul.
Iar dacă bradul nu este strâns până la data de 7 ianuarie, în casă nu va fi noroc, dar acest lucru poate atrage și o iarnă mai grea.
În funcție de bradul ales la începutul lunii decembrie, acesta poate fi despodobit mai devreme, dacă este unul natural deoarece începe să se usuce și să îi cadă acele sau mai târziu, în cazul în care acesta este unul artificial.
Pentru a primi norocul în căminele noastre, bradul de Crăciun trebuie să fie despodobit până la ziua de 7 ianuarie.
La fel de adevărat este și faptul că există anumite zone în care bradul de Crăciun este ținut până la începutul primăverii.
În unele zone ale țării, oamenii își pun o dorință în momentul în care bradul este despodobit, crezând astfel că aceasta se va îndeplini până la Crăciunul viitor.
Tradiția spune că așa cum am împodobit bradul pentru sărbătorile de iarnă, alături de familie și prieteni, așa trebuie și să îl despodobim. Este recomandat să cântăm colinde la procesul de despodobire deoarece pune capătul unei perioade frumoase petrecute de cei dragi.
La fel, în anumite zone din țară, oamenii stropesc bradul cu apă sfințită, chiar înainte ca acesta să fie strâns, fără beteală sau globulețe, alături de familie, moment în care toți cei prezenți vor spune o rugăciune. Indiferent de tipul de brad pe care l-am ales la începutul sărbătorilor, acesta trebuie sfințit în momentul despodobirii.
În ceea ce privește bradul artificial e simplu: îl demontăm și îl ducem înapoi în debara sau balcon, până iarna următoare.
Dacă aveți un brad natural în ghiveci, putem să aveți grijă de el în acest fel sau îl puteți replanta în grădină.
În cazul bradului natural, ar fi bine să nu-l aruncați la gunoi. Este biodegradabil, ceea ce înseamnă că poate fi ușor reutilizat sau reciclat pentru rumeguș sau în alte scopuri.
Sunt mulți furnizori care vor colecta brazii naturali în timpul programului obișnuit de colectare, după perioada de sărbători. Altfel, puteți duce bradul natual la o locație de depozitare și reciclare, fără să fie vreo taxă suplimentară.
Puteți chiar să sunați la o organizație non-profit și să solicitați să vă ridice bradul natural din propria locuință. Unele ofertă acest serviciu de colectare pentru o mică donație.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…