Când trebuie evitat usturoiul? Nu consuma ustroi dacă suferi de aceste afecțiuni

De ani de zile, usturoiul a fost subiect de dezbatere pentru proprietățile și beneficiile sale pentru sănătate, popularizând ideea că consumul crud ar putea fi bun pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Potrivit Federației Spaniole de Nutriție (FEN), este adevărat că efectele pozitive ale consumului de usturoi sunt mai evidente dacă este consumat crud. Cu toate acestea, există și studii care sugerează că atunci când este gătit își păstrează unele dintre proprietățile sale. Și care sunt aceste proprietăți?

„Este o sursă de minerale precum iod, fosfor, potasiu și vitamine precum vitamina B6”, explică specialiștii FEN.

Acest lucru ar putea face din usturoi un aliemnt ideal pentru menținerea unui sistem imunitar optim, pe lângă faptul că are proprietăți antiinflamatorii.

Sursa foto: Shuterstock

Evită usturoiul dacă suferi de ACESTE afecțiuni

Deși are beneficii extraordinare pentru sănătate, nu este recomandat să depășești consumul cu mai mult de doi căței de usturoi pe zi deoarece acest lucru ar putea provoca arsuri la stomac sau arsuri intestinale, pe lângă eventualele probleme de digestie.

În plus, usturoiul este cunoscut că provoacă respirație urât mirositoare și miros neplăcut din cauza compușilor pe care îi eliberează în timpul digestiei.

Pe de altă parte, persoanele cu boli gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau reflux gastrointestinal, pot ajunge să experimenteze disconfort din cauza usturoiului.

  1. Fiind un anticoagulant natural, dacă este consumat împreună cu alte medicamente anticoagulante, usturoiul poate produce hemoragii necontrolate.
  2. Usturoiul poate scădea eficiența medicamentelor pentru ficat.
  3. Studiile arată că usturoiul poate interacționa cu efectul anticoncepționalelor și se recomandă consumul cât mai redus de usturoi în timpul administrării contraceprivelor.
  4. Usturoiul poate irita mucoasa intestinală cauzând arsuri și balonare.
  5. Femeile însărcinate ar trebui să consume usturoi în cantități cât mai reduse.
  6. Usturoiul trebuie consumat în cantități reduse deoarece poate scădea și mai mult tensiune, ducând la o stare de slăbiciune.

Pentru a evita aceste daune, este important să consumați usturoi cu moderație. Consultați un medic sau un nutriționist înainte de a face modificări în dieta dumneavoastră sau dacă aveți efecte negative ori de câte ori consumați preparate care conțin acest ingredient.

 

Recent Posts

Stelele sunt de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii

Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…

8 minute ago

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…

39 de minute ago

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Ce oportunități au

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…

55 de minute ago

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. De unde pot fi ridicate

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze…

o oră ago

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Ce au descoperit cercetătorii abia acum

Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe…

2 ore ago

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România…

2 ore ago

Citeste si: