Categories: Ştiri sănătate

Când e recomandat să îți faci vaccinul antigripal. Perioada necesară să capeți imunitate

Când se face vaccinul antigripal. Cel mai bun moment să îți faci vaccinul antigripal e jumătatea lunii octombrie, adică în această perioadă. Motivul e că durează o perioadă până când organismul capătă anticorpi. 

Când se face vaccinul antigripal. După administrarea vaccinului antigripal, durează două săptămâni până ce titrul de anticorpi atinge vârful. Urmează o perioadă de platou, cu protecţie optimă, apoi timp de 150 de zile numărul anticorpilor scade până la 10, potrivit dr. Raluca Zoitanu, președintele Patronatului Medicilor de Familie, citată de stirileprotv.ro.

În total, Ministerul Sănătății a încheiat contracte pentru trei milioane de doze de vaccin antigripal, care sunt distribuite gratuit categoriilor cu risc ridicat de infectare.

Prima tranșă a intrat în țară în septembrie și a fost trimisă integral personalului medical din spitale și angajaților din centrele de copii, bătrâni și persoane cu handicap.

A doua tranșă a fost extrem de mică – 70 .000 de vaccinuri pentru copiii între 6 luni și 3 ani. Majoritatea n-au mai fost vaccinați pentru gripă, deci au nevoie și de rapel.

A treia tranșă, de 500.000 de doze, a fost livrată și distribuită Direcțiilor de Sănătate Publică în urmă cu două zile.

“În perioada toamnei vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii respiratorii serioase. Este vorba despre noul coronavirus, care va continua să circule şi în toamnă; este vorba despre virusurile gripale. Ambele tipuri de virus se transmit exact pe aceeaşi cale, produc infecţii pulmonare, iar măsurile de prevenţie generală sunt simetrice. Practic, igiena tusei, spălatul pe mâini, utilizarea unei măşti previn atât gripa, cât şi infecţia cu noul coronavirus. În plus, la gripă, avem un vaccin care poate să prevină boala la o proporţie mare dintre cei vaccinaţi şi care este recomandat să fie administrat, pentru că o infecţie simultană atât cu noul coronavirus, cât şi cu unul dintre virusurile gripale reprezintă o provocare, mai ales pentru o persoană vârstnică sau care are boli cronice, şi atunci vaccinarea antigripală este cu atât mai mult recomandată, pentru că practic elimină una dintre cele două ameninţări”, declara prf. dr. Alexandru Rafila, în primăvara acestui an.

Recent Posts

Lovitură pentru sute de mii pensionari! Nu vor mai primi aceşti bani

Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…

2 ore ago

Ce este bine să dai de pomană de Sfinții Mihail și Gavril? Toți credincioșii ar trebui să facă asta pe 8 Noiembrie

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…

2 ore ago

Vedeta TV spitalizată după ce mâncat brânză! Ce este febra Q?

Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…

3 ore ago

Când cad primii fulgi de nea în Capitală? Cum va fi vremea la munte de Crăciun și Revelion

Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…

3 ore ago

10 alimente care NU trebuie păstrate niciodată în frigider

Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…

3 ore ago

Noaptea magică în care se deschid cerurile. De Sfinții Mihail și Gavril pune asta sub pernă pentru a avea noroc și protecție.

În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…

4 ore ago

Citeste si: