Din cuprinsul articolului
Uleiul de cocos adăugat la cafea este un subiect care a apărut recent în industria cafelei și a fitness-ului. Este sigur și o idee bună să adăugați ulei de cocos la cafea.
Uleiul de cocos poate îmbunătăți aroma cafelei.
Totuși, atât cafeaua cât și uleiul de cocos vin cu beneficii și contraindicații. Dacă alegi să consumi uleiul de cocos împreună cu cafeaua s-ar putea ca anumite elemente benefice ale acestor produse să se anuleze.
Cafeaua „antiglonț” a apărut odată cu dieta keto
Moda de a combina cafeaua și uleiul de cocos, numit cafeaua „antiglonț”, a apărut odată cu dieta keto.
- Servește ca înlocuitor de masă pentru mulți pasionați de sănătate.
- Mulți susțin că oferă un plus de energie care te ține treaz și activ și chiar te ajută să arzi calorii.
- Deși această băutură ar putea fi dificil de înghițit pentru cei începători, deoarece textura ei nu este ca o cafea obișnuită, cei care reușesc să-i dobândească aroma nu pot înceta să se îndepărteze de beneficiile sale uimitoare.
Cu toate acestea, medicii sfătuiesc să bei cafea bullet cu moderație, deoarece poate avea unele efecte secundare negative.
Cele trei dezavantaje ale amestecării uleiului de cocos în cafea
Există câteva puncte de îngrijorare când vine vorba de consumul regulat de ulei de cocos.
1. Bogat în calorii
- Uleiul de cocos este gras și bogat în calorii. Este posibil să vă îngrășați dacă beți prea multă cafea combinată cu ulei de cocos fără a face alte modificări în dietă.
- Începeți cu o lingură sau mai puțin în cafea și, dacă vă gestionați greutatea, numărați caloriile pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun.
2. Bogat în grăsimi saturate
- Grăsimile saturate sunt de obicei recomandate pentru a fi evitate. Un aport ridicat de grăsimi saturate crește nivelul de colesterol „rău” din sânge. Acest lucru crește șansele de a dezvolta boli de inimă sau de a avea un accident vascular cerebral.
- American Heart Association recomandă să nu consumați mai mult de 13 grame de grăsimi saturate în fiecare zi. Aceasta este aproximativ o lingură de ulei de cocos.
- Dacă aveți alte surse de grăsimi saturate în dietă, ar trebui să le reduceți înainte de a adăuga ulei de nucă de cocos.
Pentru a fi în siguranță, evitați să beți cafea cu ulei de cocos în fiecare zi. De obicei, este o idee bună să vă verificați colesterolul și alte niveluri din sânge la fiecare șase luni sau cam asa ceva. În acest fel, dacă cafeaua cu ulei de cocos cauzează o problemă, vei putea să o descoperi devreme.
3. Un înlocuitor nesănătos de masă
- Mulți oameni, în special cei care încearcă să slăbească, înlocuiesc cafeaua cu ulei de cocos la micul dejun. Acesta are deficit de vitamine, minerale și alți nutrienți importante, cum ar fi proteinele.
- Pentru a vă îndeplini obiectivele nutriționale, combinați cafeaua cu nucă de cocos cu ouă omletă sau schimbați-o pentru o masă completă în weekend.