Inflamațiile. Când inflamațiile provoacă și complicații, acestea nu mai pot fi considerate probleme comune. Atunci când ele persistă, devenind cronice, te poți aștepta la situații complicate.
Uneori, mecanismul imunologic de apărare nu mai este tranzitoriu, iar corpul începe să se atace singur. Așa apar efectele secundare care generează boli grave.
Inflamația este o reacție a organismului de protecție și regenerare, ce apare în urma unei leziuni. Ea se manifestă prin durere, înroșire și umflare, urmată de apariția unui lichid ce apare pe zona afectată și care are rolul de a ajuta recuperarea.
Inflamațiile. Neelucidată pe deplin, legătura dintre inflamații și boli este recunoscută de specialiști, aceștia afirmând că, în faza cronică, ea poate destabiliza depozitele de colesterol din arterele coronare, favorizând apariția atacurilor de cord sau a celor cerebrale, poate distruge celulele nervoase ducând la Alzheimer sau favoriza transformarea celulelor normale în unele canceroase.
Raspunsul este diferit de la o persoană la altă, în funcție de starea generală de sănătate, de alimentație, de sistemul imunitar, dar și de factorii care au provocat inflamația.
Inflamațiile se vindecă prin tratament medicamentos antiinflamator specific, simultan cu recomandarea scăderii în greutate, un regim de viață ordonat, alimentație corespunzătoare și odihnă.
Inflamațiile. În cazul inflamațiilor, un rol important îl joacă, de asemenea, îngrijirea orală, menită să prevină apariția bolilor gingivale, despre care știm că sunt surse ale inflamațiilor cronice.
Din alimentație nu trebuie să lipsească peștele, semințele crude (în special cele de în), nucile, uleiul presat la rece, broccoli, varză, spanacul, salată, murele, ceaiul, murăturile, ciupercile Shiitake, usturoiul, afinele, cerealele amaranth, dovleacul.
Pe perioada cât suferim de inflamație, se recomandă să renunțăm la alimente de origine animală, cele procesate, semipreparatele, prăjelile, sucurile, băuturile carbogazoase, grăsimile trans.
Tratamentul poate să cuprindă pe lângă antiinflamatoarele recomandate de medic și produse naturiste care să completeze tratamentul convențional.
Unul dintre cei mai buni antiinflamatori datorită curcuminei este turmericul, o substanță eficientă pentru reducerea durerii și a inflamațiilor, în cazul celor diagnosticați cu artrită reumatoidă, dar și a celor care au suferit recent intervenții chirurgicale.
Foarte eficientă este și salcia albă, sub formă de extract, datorită salicinei, o substanță antiinflamatoare, ce s-a dovedit foarte bună în caz de inflamații articulare și dureri de spate.
Ghimbirul este recomandat datorită conținutului bogat în gingerol, substanță ce tratează inflamațiile ce apar în artrită reumatoidă, osteoartrită și mialgie.
Gheara diavolului este însă una dintre cele mai cunoscute remedii naturale contra inflamațiilor, fiind utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea acestor probleme.
Și cuișoarele sunt recomandate împotriva inflamațiilor, unii oameni de știință apreciind că ar ocupă un meritoriu loc întâi într-un clasament privind eficiența în lupta împotriva infecțiilor din organism și refacerea țesuturilor deteriorate.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…