Sari la conținut

Cum să obții o siluetă-clepsidră când genele nu te ajută

Un contur corporal armonios, cu linii curbe care să ne ducă cu gândul la o amforă grecească, este visul oricărei femei, fiind evident un atribut al feminității. Cum putem obține asta ne arată doctor Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

Corpuri cu adevărat perfecte nu pot există decât dacă se îmbină o zestre genetică generoasă din acest punct de vedere cu o disciplină a întreținerii corporale.

Marea majoritate a femeilor care doresc să aibă grijă de imaginea lor corporală se străduiesc să și-l întrețină cu diete și sport. Este modalitatea cea mai „curată” și eficientă în majoritatea cazurilor.

„Însă, acolo unde conformația nu ne ajută, dieta și sportul nu mai pot da rezultate și  depozitele adipoase se încăpățânează să rămână pe abdomen, șolduri sau coapse, ele pot fi îndepărtate doar chirurgical”, arată dr. Carmen Giuglea, șef Secție la Spitalul Sf. Ioan.

Metode care nu lasă cicatrici

Ea atrage atenție că „chirurgical nu înseamă neapărat bisturiu”. „Lipoaspirația de exemplu este metodă prin care se pot extrage depozite adipoase din anumite zone inestetice, cu subțierea contururilor și crearea siluetei dorite. Și fără cicatrici vizibile. În unele cazuri, se poate asocia și procedeul de lipofilling, care constă în redistribuirea țesutului adipos extras prin lipoaspirație în zone care au nevoie de augmentare (fese, sâni, gambe, față internă coapse). Asocierea acestor două proceduri într-o singură intervenție poate schimbă semnificativ un contur corporal, apropiindu-l de standardele de referință (90/60/90)”.

Cum se fac aceste intervenții

Aceste intervenții necesită o anestezie generală și o îngrijire postoperatorie cu limitarea activităților curente și repaus relativ aproximativ 7-10 zile, care să protejeze pacientele de apariția posibilelor complicații (sângerări, seroame), arată medicul specialist. „Purtarea unor pantaloni sau burtiere elastice este obligatorie aproximativ 4 săptămâni postoperator, iar edemul și echimozele dispar aproape complet în acest interval, permițând aprecierea rezultatului final. Dar la sfârșitul acestei perioade, pacienta se poate prezența în lume cu o nouă silueta, de invidiat”, spune dr. Carmen Giuglea.

Ce faci cu pielea în exces

În cazul în care există și piele în exces care trebuie îndepărtată, „atunci indicația de remodelare corporală se mută în sfera abdominoplastiei, a liftingului de fese sau coapse sau chiar a combinării acestora, că în cazul pacienților postbariatrici. Aceste intervenții au un grad de complexitate mai ridicat și necesită o îngrijire postoperatorie mai elaborată și mai de lungă durată”, notează președintele Societății Române de Chirurgie Estetică. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel