Din cuprinsul articolului
Simptomele manifestate de persoanele care au gripă nu sunt foarte diferite față de persoanele infectate cu noul coronavirus. Acestea includ tuse, febră, dureri musculare și oboseală. Cu toate acestea, o diferență importantă poate fi alterarea gustului și mirosului, care este mult mai specifică infectării cu SARS-CoV-2. În orice caz, dacă ai orice fel de simptome este recomandată efectuarea testului PCR, pentru un diagnostic concret. Totuși, dacă ai avut deja Covid-19, poate te intrebi care ar fi momentul potrivit să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră. Iată ce a declarat infecționistul Adrian Marinescu, din cadrul Institutului Matei Balș.
În timpul unei discuții cu Click!, Adrian Marinescu a susținut că nu se recomandă vaccinarea antigripală imediat după ce ai suferit de Covid-19.
”În general, vaccinul antigripal se poate face la două săptâmâni după cele 14 zile de la testare, dar eu recomand chiar trei săptămâni de așteptare, pentru a preveni o formă acută a bolii precedente”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist din cadrul Institutului Matei Balș, pentru Click!
Dacă nu vrei să dezvolți o formă gravă a bolii, este recomandat să mai aștepți un timp până la vaccinare. Vaccinul antigripal poate fi făcut după aproximativ 21-28 de zile în urma recuperării de Covid-19. După acest timp, organismul este destul de puternic pentru a produce o nouă serie de anticorpi, pentru alt agent patogen.
Cu toate acestea, imunizarea pentru gripa comună este recomandată înainte de o posibilă infectare cu ambele virusuri, în special SARS-CoV-2. Astfel, corpul va deține anticorpii necesari. Vaccinul efectuat înainte de a contracta oricare dintre cele două virusuri poate fi esențial, întrucât specialiștii au descoperit riscul infectării concomintente.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…