Categories: Ştiri sănătate

Când este momentul potrivit să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră, dacă te-ai recuperat de Covid-19?

În contextul pandemic actual poate fi dificil să faci diferența între gripă și infectarea cu noul coronavirus. Acestea sunt virusuri cu simptome asemănătoare, iar dacă nu te-ai vaccinat la timp este posibil să nu le deosebești. Cu toate acestea, cum știi când să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră, mai ales dacă ai avut deja Covid-19?

Simptomele manifestate de persoanele care au gripă nu sunt foarte diferite față de persoanele infectate cu noul coronavirus. Acestea includ tuse, febră, dureri musculare și oboseală. Cu toate acestea, o diferență importantă poate fi alterarea gustului și mirosului, care este mult mai specifică infectării cu SARS-CoV-2. În orice caz, dacă ai orice fel de simptome este recomandată efectuarea testului PCR, pentru un diagnostic concret. Totuși, dacă ai avut deja Covid-19, poate te intrebi care ar fi momentul potrivit să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră. Iată ce a declarat infecționistul Adrian Marinescu, din cadrul Institutului Matei Balș.

În timpul unei discuții cu Click!, Adrian Marinescu a susținut că nu se recomandă vaccinarea antigripală imediat după ce ai suferit de Covid-19.

”În general, vaccinul antigripal se poate face la două săptâmâni după cele 14 zile de la testare, dar eu recomand chiar trei săptămâni de așteptare, pentru a preveni o formă acută a bolii precedente”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist din cadrul Institutului Matei Balș, pentru Click!

Dacă nu vrei să dezvolți o formă gravă a bolii, este recomandat să mai aștepți un timp până la vaccinare. Vaccinul antigripal poate fi făcut după aproximativ 21-28 de zile în urma recuperării de Covid-19. După acest timp, organismul este destul de puternic pentru a produce o nouă serie de anticorpi, pentru alt agent patogen.

Cu toate acestea, imunizarea pentru gripa comună este recomandată înainte de o posibilă infectare cu ambele virusuri, în special SARS-CoV-2. Astfel, corpul va deține anticorpii necesari. Vaccinul efectuat înainte de a contracta oricare dintre cele două virusuri poate fi esențial, întrucât specialiștii au descoperit riscul infectării concomintente.

Recent Posts

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

16 minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

36 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

56 de minute ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

2 ore ago

Citeste si: