Categories: Știrile zilei

Când e mai bine să te pensionezi, în August, sau după 1 Septembrie? Anunțul făcut de Casa de Pensii

Când e mai bine să te pensionezi, în August, sau după 1 Septembrie? Anunțul făcut de Casa de Pensii.

Este posibil ca anumiți pensionari să își pună întrebarea când trebuie să se pensioneze pentru a beneficia de o viață mai bună: înainte sau după noua lege a pensiilor din august sau după 1 septembrie?

Directorul Casei de Pensii s-a exprimat pe marginea acestui subiect astfel încât să nu lase loc de interpretări. Potrivit lui Daniel Baciu, totul este foarte simplu.

Se vor recalcula toate pensiile, inclusiv cele aferente ultimei luni, respectiv august. Prin urmare, dacă un pensionar iese la pensie în august sau în septembrie, va beneficia de prevederile noii legi a pensiilor.

Acest lucru este valabil și în cazul pensionarilor care se vor pensiona în octombrie sau anul viitor. În cazul lor, de asemenea, se vor aplica principiile noii legi a pensiilor, spune șeful Oficiului de Pensii.

Ce trebuie să afle pensionarii. Anunțul Biroului de Pensii

Cei care vor să se pensioneze mai devreme sau mai târziu o vor putea face fără să-și facă griji. Veniturile lor nu vor fi afectate, atâta timp cât și-au completat stagiul de cotizare.

”Lucrurile sunt foarte simple. Trebuie să știți că toate pensiile din sistemul public, până în ultima zi lucrătoare din luna august, vor intra în procesul de recalculare.

Deci fie că am ieșit în luna august, pe actuala lege, această pensie se va recalcula, iar la data de 1 septembrie pensionarul va beneficia de prevederile noii legi a pensiilor. Fie că iese la pensie în august, fie că iese la pensie în octombrie, tot principiile noii legi a pensiilor i se vor aplica”, a explicat Daniel Baciu la Digi24.

Ordinea în care trimite adeverințele cu pensiile recalculate

În continuare veți găsi doar articolul 2, care precizează modul în care Poșta Română urmează să expedieze adeverințele și ordinea în care trebuie trimise pensiile.

Art. 2

(1) În vederea alocării identificatorilor poștali specifici de către Compania Națională „Poșta Română” – S.A., Casa Națională de Pensii Publice va transmite către Compania Națională „Poșta Română” – S.A. o bază de date care va conține: identificatorul Casei Teritoriale de Pensii, număr decizie, nume, prenume, CNP și adresa beneficiarului
trimiterii, conform structurii agreate între Casa Națională de Pensii Publice și Compania Națională „Poșta Română” – S.A.

(2) Datele prevăzute la alin. (1) vor fi aferente lunii de plată iunie 2024.

(3) Deciziile de recalculare emise conform art. 1 alin. (2) de către casele teritoriale de pensii vor fi transmise către subunitățile desemnate din rețeaua Companiei Naționale „Poșta Română” – S.A., însoțite de un borderou.

(4) Ordinea înregistrării deciziilor în borderou trebuie să fie identică cu ordinea deciziilor expediate de casele teritoriale de pensii către Compania Națională „Poșta Română” – S.A..

(5) Compania Națională „Poșta Română” – S.A. asigură tipărirea plicurilor conform borderourilor prevăzute la art. 2 alin. (3), expediate de casele teritoriale de pensii, și ulterior condiționarea lor ca trimiteri de corespondență cu confirmare de primire.

 

Recent Posts

Avertizare CIA: România, lovită de un fenomen catastrofal

Avertizare CIA: România, lovită de un fenomen catastrofal. Țara noastră se confruntă cu o criză…

6 ore ago

Viral! Motivul pentru care un medic recomandă să congelezi pâinea înainte să o mănânci

Pâinea congelată. Pâinea este adesea criticată alături de alți carbohidrați, dar recent, Dr. Chintal Patel,…

6 ore ago

Lipsa unei vitamine din corp poate duce la moarte prematură prin cancer. Semne de alarmă

Lipsa unei vitamine crește riscul de cancer. Un studiu recent realizat de cercetători germani, publicat…

6 ore ago

Un ingredient nelipsit din alimentele procesate și băuturile răcoritoare crește semnificativ riscul de cheaguri de sânge

Ingredientul care poate să provoace cheaguri de sânge. De la descoperirea zaharinei în 1879, ca…

7 ore ago

Aproximativ 40% dintre români suferă de ficat gras. Simptome pe care mulți le ignoră până când e prea târziu

Steatoza hepatică, cunoscută popular ca "ficatul gras", reprezintă o acumulare excesivă de grăsime în țesutul…

7 ore ago

Cum arată litoralul Ardealului. Turiștii spun că „e mai tare decât la mare”

Litoralul Ardealului atrage tot mai mulți români în căutarea unui refugiu din fața caniculei, aceștia…

8 ore ago

Citeste si:

  • AVANTAJE