În ultimul timp te dor genunchii deși nu găsești o posibilă cauză? Te-ai dat cu unguent și durerea sau disconfortul persistă?
Ei, bine, ar trebuie să mergi la medicul specialist ortoped pentru investigații și stabilirea diagnosticului. Este posibil să ai apă la genunchi, o afecțiune care necesită tratament.
Apă la genunchi este o afecțiune care se produce atunci când se acumulează lichid în exces la nivelul genunchiului. Există mai multe cauze printre care se regăsesc artrita, anumite leziuni ale ligamentelor sau ale meniscului, dar poate fi și rezultatul unui traumatism sau al suprasolicitării genunchiului. Netratată, apa la genunchi face dificil mersul pe jos, urcarea scărilor sau angajarea în alte activități cotidiene.
Medicul pentru a diagnostica afecțiunea și pentru a afla cauza care a determinat-o este posibil să extragă o mică cantitate de lichid pentru a fi analizată în vederea identificării unei posibile infecții sau boli. După identificarea cauzei se poate interveni pentru tratarea acesteia. Îndepărtarea unei cantități de lichid poate conduce la reducerea rigidizării articulare și a durerilor de genunchi.
Iată care sunt principalele simptome:
Care sunt cauzele posibile ale apei la genunchi:
Obezitatea, un real factor favorizant
Factorii de risc sunt: vârsta – riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Obezitatea este un alt factor de risc și de aceea se recomandă pierderea kilogramelor în plus și evitarea sedentarismului. Practicarea unor sporturi de performanță precum este baschetul sau fotbalul.
Diagnosticul se realizează cu ajutorul testelor imagistice sau a radiografiilor. De asemenea se vor face și analize la sânge mai ales dacă medicul crede că de vină este o infecție, inflamație sau poliartrita reumatoidă sau anumite tulburări de coagulare.
Iată în ce constă tratamentul:
Tratamentul medicamentos va cuprinde antiinflamatoare, calmante sau antibiotice în cazul în care simptomele sunt cauzate de o infecție sau corticosteroizi pe cale orală sau injectați direct la nivelul genunchiului. Odihna este şi ea foarte importantă atunci când se doreşte prevenirea acestei probleme. De ajutor în recuperare este și gimnastica medicală, kinetoterapia sau fizioterapia. Dacă inflamația nu cedează, medicii recomandă pacienţilor injecţii cu corticoizi pentru tratarea inflamaţiei, dar şi aspirarea fluidului de la nivelul genunchiului în cazul infecţiilor.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…