Din cuprinsul articolului
Cancerul este o boală în care unele dintre celulele organismului cresc necontrolat și se răspândesc în alte părți ale corpului. Cancerul poate începe aproape oriunde în corpul uman, care este alcătuit din trilioane de celule.
American Cancer Society subliniază că cancerul își primește numele în funcție de locul în care începe, în acest caz, dacă își are originea în anus, nu contează dacă se răspândește în alte părți ale corpului, va continua să fie numit ‘cancer anal’.
Într-un articol publicat de Mejor con Salud sunt descrise principalele simptome ale cancerului anal, care, poate, pot trece neobservate, dar pot fi începutul unei boli.
Pentru început, diareea și constipația, aceasta din urmă înțeleasă ca dificultăți de evacuare a scaunului, deoarece scaunul este nodulător și uscat, sunt două simptome care nu sunt neapărat asociate cu acest cancer.
Cu toate acestea, funcționarea defectuoasă a mușchilor intestinelor, care nu controlează expulzarea materiilor fecale, poate fi un indiciu al acestui rău pentru organism.
Acesta poate fi un alt semn al unei probleme de sănătate. În unele cazuri, este asociat cu hemoroizi, care conform Clinicii Mayo, este inflamația venelor găsite în anus care poate fi identificată ca fiind internă și externă.
Simptomele cancerului anal pot fi confundate cu cele ale hemoroizilor, deoarece la acestea din urmă apar sângerări, inflamații în anus și/sau iritații.
După cum am menționat mai sus, necontrolul mușchilor anali poate îngreuna tranzitul digestiv, prin urmare, pacienții care sunt diagnosticați cu acest tip de cancer prezintă un nodul sau o masă în acea zonă.
Se recomandă ca în cazul oricărei anomalii să se consulte un medic pentru a exclude orice tip de afecțiune.
Persoanele care tind să-și schimbe partenerii sexuali sunt mai predispuse să aibă această boală terminală. La fel, cei care trec de intervalul de vârstă de 50 de ani sunt mai vulnerabili.
Consumul excesiv de țigări poate duce și el la cancer anal.
Riscul de a suferi de acesta poate fi atenuat prin următoarele obiceiuri: menținerea unor rutine sănătoase precum renunțarea la fumat; sau a face sex cu același partener.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…