Din cuprinsul articolului
Cancerul de gât se referă adesea la cancerele din regiunea gâtului. De nouă ori mai frecvent la bărbați decât la femei, aflați mai multe despre modul în care este diagnosticat și despre tratamentul și prevenirea acestuia.
Cancerul la gât este un tip de cancer la cap și gât. Are denumiri diferite, în funcție de ce parte a gâtului este afectată, fie gâtul în sine, fie caseta vocală. Gâtul este un tub muscular care începe în spatele nasului și se termină în gât. Situată sub gât se află cutia vocală și conține mecanismele care ne ajută să emitem sunete atunci când vorbim. Cancerul de gât începe de obicei în celulele plate care căptușesc interiorul gâtului.
În Singapore, cancerul de gât este de nouă ori mai probabil să apară la bărbați decât la femei. Un raport din 2018 privind cancerele din Singapore, cancerul de gât a fost printre primele 10 tipuri de cancer la populațiile masculine din China și Malay și este de 20 până la 30 de ori mai frecvent în populațiile chineze, în special în grupul de dialect cantonez. De asemenea, afectează, de obicei, adulții de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani la bărbați și pentru femei între 40 și 49 de ani. Cu o depistarea precoce, cancerul de gât este vindecabil.
Regiunea în care se găsește cancerul determină tipul de cancer la gât. Mai jos sunt diferitele tipuri de cancer la gât:
Cancerul de gât apare atunci când celulele din gât suferă mutații și cauzează creșterea necontrolată a celulelor și continuă să trăiască după ora obișnuită în care celulele sănătoase ar trebui să moară. Aceste celule se adună împreună și formează o tumoare în gât sau în caseta vocală.
Nu există cauze cunoscute ale cancerului de gât, dar există factori de risc care sunt strâns legați de cazurile de apariție a cancerului. Citiți mai jos pentru semnele și simptomele cancerului de gât, precum și factorii de risc asociați.
Unele simptome ale cancerului de gât sunt enumerate mai jos. Pentru a suspecta cancer la gât, o persoană nu trebuie să prezinte toate simptomele de mai jos.
Un factor de risc este orice lucru care vă crește șansele de a obține o boală. Unii factori de risc pot fi modificați, iar alții nu, cum ar fi antecedentele familiale. Rețineți că factorii de risc nu determină să veți obține boala, ci mai degrabă vă expun un risc mai mare de a face boala. De fapt, majoritatea persoanelor care fac boala pot să nu aibă mulți dintre acești factori de risc.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…