Din cuprinsul articolului
Există anumite studii care leagă consumul excesiv de alimente procesate de un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon. Alimentele procesate sunt adesea bogate în grăsimi saturate, sare și zahăr adăugat, care nu sunt benefice pentru sănătatea generală.
Cu toate acestea, riscul de cancer este influențat de o combinație complexă de factori, inclusiv istoricul familial, moștenirea genetică, exposiția la substanțe chimice și toxice, stilul de viață, precum fumatul și consumul excesiv de alcool, precum și dieta generală și echilibrată.
Mai multe studii recente au găsit o relație clară între alimentele procesate pe care le găsești în multe dintra magazinele pe care le frecventezi și probleme grave de sănătate.
Conform celor de la The Guardian, două grupuri importante de cercetători din colțuri diferite ale lumii au ajuns la concluzii similare, fără să fi colaborat la vreun nivel. Dacă obișnuiești să mănânci semi-preparate sau rețete elaborate la caserolă din supermarket, te ”bucuri” de un risc ridicat de a suferi infarct, un atac cerebral sau o moarte la o vârstă fragedă. Cele două studii publicate la distanță mică unul de altul provin din Franța și Spania.
Din păcate pentru cei care își găsesc bucuria în cantități semnificative de hrană preparată în fabrici prin procese industriale și ingrediente greu de pronunțat, impactul asupra sănătății este semnificativ. Cancerul, obezitate și creșterea tensiunii arteriale se numără printre posibilele consecințe.
În studiul celor de la French NutriSanté, cercetătorii de la Universitatea din Paris au adunat detalii cu privire la dietele și sănătatea a peste 105.000 persoane, în peste cinci ani, înainte de a se pronunța. Cei care au consumat mai mult mâncare ”ultra-procesată” prezentau un risc mai mare de atac cerebral și infarct. Când cantitatea de mâncare ultra-procesată s-a ridicat cu 10 la sută, de exemplu de la 10 la sută la 20 la sută, riscul unor boli a crescut cu 12 la sută.
”Publicul ar trebui să evite aceste alimente cât de mult pot”, a spus ea. ”Trebuie să ne întoarcem la diete de bază”, a declarat Dar Mathilde Touvier, un membru al echipei franceze responsabile de studiul detaliat mai sus. În opinia ei, autoritățile din domeniul sănătății ar trebui să descurajeze în mod activ consumul de astfel de produse.
Așadar, este important să se țină cont de un stil de viață sănătos în general, care include o alimentație echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine de calitate, reducerea consumului de alimente procesate și prelucrate, precum și menținerea unui nivel adecvat de activitate fizică.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…