Din cuprinsul articolului
Cancerul este inevitabil dacă NU consumi aceste alimente. Cancerul, considerat boala secolului, se răspândește cu o viteză îngrijorătoare în majoritatea țărilor lumii dezvoltate. Nu mulți știu, însă, că există soluții pentru a o putea preveni. Ele constau inclusiv în alimentație.
Alimentele acide pot crea un mediu acid în corp, care poate fi foarte periculos. Îndulcitorii, cafeină, fast-foodul și alcoolul sunt alimente extrem de dăunătoare. Alimentele alcaline te pot apăra de numeroase boli, printre care și cancerul. Iată care sunt acestea:
Alte alimente alcaline pe care poți să le consumi
Alte alimente alcaline pe care le putem consuma pentru a fi mai sănătoși: ridichii, spanac, roșii, broccoli, varză de bruxelles, lămâie și lime, avocado, ceapă, soia, conopidă, usturoi, grapefruit, mazăre, pătrunjel, pere, salată verde, țelină, dovlecel, orez sălbatic, dovleac, semințe de susan, castravete.
Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.
Turmericul sau şofranul indian este o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens. Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului.
În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.
De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman. Acest condiment protejează inima și poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.
De asemenea, condimentul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.
Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.
Mai mult, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.
Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.
De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…