Cancerul de stomac, boala agresivă și greu de diagnosticat

Cancerul gastric sau cancerul stomacului este o afecțiune malignă, în care celulele neoplazice apar la nivelul mucoasei gastrice, ulterior extinzându-se dincolo de peretele gastric. Este un tip de cancer agresiv și greu de diagnosticat, deoarece simptomele sunt absente în primele stadii ale bolii. Incidența bolii crește odată cu vârsta, boala fiind des întâlnită la bărbații de peste 40 de ani.

Deși cauzele exacte ale apariției bolii nu se cunosc încă, o mulțime de factori de risc duc la dezvoltarea bolii în organism. Mai exact, specialiștii spun că dieta nesănătoasă, bogată în alimente procesate, în alimente afumate, sărate, murături este asociată cu un risc ridicat pentru boală, iar alimentația bogată în fructe, legume și fibre este asociată cu scăderea riscului dezvoltării acestui tip de cancer. De asemenea, fumatul și consumul de alcool duc la creșterea incidenței bolii. Atenție! Infecția cu Helicobacter pylori este de regulă asociată cu apariția cancerului de stomac. Și moștenirea genetică are un potențial risc, de aceea este esențial să îți faci un control endoscopic dacă ai peste 45 de ani, dacă unul dintre părinții are boala.

Care sunt principalele simptome:

Din păcate, simptomele apar în clipa în care boala este în stadiu avansat. Acestea sunt: indigestie, lipsa poftei de mâncare, vomă, dureri, meteorism, pierdere bruscă în greutate, oboseală constantă, slăbiciune musculară. În stadiu avansat cancerul de stomac poate avea ca simptom alarmant prezența sângelui în scaun, dar acest simptom poate să fie caracteristic și altor bolii grave.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul constă în rezecția chirurgicală a cancerului, iar medicii apelează la  gastrectomia sau ablația parțială, sau la cea totală a stomacului în funcție de stadiul bolii. Gastrectomia este o operație realizează sub anestezie generală. Cea totală are loc atunci când bolnavul are un stadiu avansat, iar cea parțială pentru o boală în stadiu incipient. După operație, circuitul digestiv se va realiza prin îmbinarea esofagului cu jejunul – a doua parte a intestinului subțire -, iar alimentele vor trece direct în intestin. După operație pacienții vor face ședințe de chimioterapie și radioterapie.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: