Categories: Expertul zilei

Cancerul de sân: tumora poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Explicația experților

Tumora la sân poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente forme de cancer. La nivel global, incidența sa este extrem de mare și, contrar credinței populare, această boală poate apărea atât la bărbați, cât și la femei.

Dar, potrivit cercetătorilor, o baterie mică implantată este capabilă să vindece șoarecii de cancer de sân și, de asemenea, în doar două săptămâni. Cu aceasta, au crescut și speranțele de ameliorare rapidă a bolii la oameni.

Cancerul de sân: tumora poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Explicația experților

Cum funcționează dispozitivul bazat pe baterie pentru tratamentul cancerului de sân? Cercetătorii de la Universitatea Fudan din Shanghai, China, spun că dispozitivul funcționează prin crearea unui curent mic în apă sărată injectat în țesutul tumoral din jur, care poate absorbi oxigen. Bateria se autoîncărcă și poatedura până la 500 de ore. Funcționează prin privarea de oxigen a celulelor canceroase, o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie.

De asemenea, tehnica crește eficacitatea medicamentelor speciale injectate în organism pentru a viza zonele celulelor hipoxice.

Potrivit autorului principal al studiului, publicat în Science Advances, s-a remarcat că, după 14 zile, tumorile la cei cinci șoareci care au primit bateria funcțională și tratament medicamentos s-au micșorat în medie cu 90%, iar patru dintre ei au suferit dispariția completă a tumorii.

Tumorile la ceilalti soareci de testare care nu au primit combinatia de implant si medicamente nu au aratat nicio modificare in dimensiunea tumorii.

Medicamentele utilizate în studiu sunt cunoscute ca promedicamente activate de hipoxie. Acesta nu a fost aprobat în prezent pentru utilizare clinică din cauza lipsei de dovezi de eficacitate.

De obicei, se știe că tumorile epuizează oxigenul în țesuturile necanceroase din jur pe măsură ce cresc, rezultând astfel celulele să devină hipoxice și lipsite de oxigen. Medicamentele profită la maximum de caracteristică țintind doar celulele hipoxice, minimizând astfel riscul de deteriorare a celulelor sănătoase.

Bateria poate acoperi tumora și poate consuma oxigen în ea timp de peste 14 zile.

Cu toate acestea, experții de la Universitatea Cambridge au avertizat și că hipoxia într-o tumoare poate crește riscul de răspândire a cancerului. Deși nu a fost observat la șoareci, același lucru trebuie evaluat mai întâi înainte de a fi utilizat la om.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

7 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

46 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: