Cancerul de colon și legătura incredibilă cu cariile! Un studiu de ultimă oră prezintă concluzii uimitoare.
Potrivit oamenilor de știință implicați în această cercetare, o bacterie din cavitatea bucală, care este responsabilă de apariția cariilor, mai are un efect secundar, extrem de nedorit.
Constatările științifice au fost publicate în jurnalul Science Signaling, relatează UPI. Se pare că bacteria favorizează și răspândirea cancerului de colon.
Cancerul este o boală răspândită masiv în întreaga lume. Peste 100.000 de americani vor fi diagnosticaţi cu cancer de colon în 2020, potrivit estimărilor American Cancer Society.
O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne . O alimentatie sănătoasă de tip vegetarian , lipsită de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sănătatea organismului și bineînțeles la cea a colonului.
Oamenii de știință de la Virginia Tech University din Statele Unite spun că bacteria numită Fusobacterium nucleatum călătoreşte prin fluxul sangvin către alte organe ale corpului, provocând infecţii şi permiţând celulelor canceroase să migreze sau să se metastazeze.
”Infecţiile orale care cauzează inflamaţia gingiilor au fost raportate ca factori de risc pentru infecţii sistemice, boli cardiovasculare, rezultate nedorite ale sarcinii, diabet, cancer şi boala Alzheimer”, a declarat pentru UPI Daniel J. Slade, coautor al studiului, notează Agerpres.
”Oamenii pot evita infecţiile prin menţinerea unei bune sănătăţi orale, ceea ce, la rândul său, ar putea ţine sub control nivelurile de Fusobacterium nucleatum din placa dentară”, a spus profesorul asistent de biochimie la Virginia Tech, adăugând că ”tratarea infecţiilor care duc la apariţia cariilor dentare este o măsură de prevenţie deosebit de importantă pentru a împiedica pătrunderea bacteriilor în fluxul sangvin”.
Aceste bacterii nu provoacă cancer de colon – asociat cu o dietă nesănătoasă, fumatul şi consumul exagerat de alcool, precum şi cu prezenţa acestei boli în istoricul familial – ci are mai degrabă un rol în ”progresia tumorii”, a precizat Slade.
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…