CANCERUL este dificil de tratat datorită capacității sale inimitabile de a se răspândi. În timp ce tratamentul s-a îmbunătățit drastic, restanța cauzată de Covid a ajuns să prezinte un obstacol suplimentar în războiul împotriva bolii. Într-un corp de cercetare recent, oamenii de știință au avertizat că îndulcitorii artificiali ar putea pune milioane de oameni în pericolul cancerului.
Cancerul este o cauză principală de deces în întreaga lume. Dar prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la factorii declanșatori, cercetătorii sunt încrezători că multe astfel de cazuri ar putea fi evitate. În mod confuz, unele dintre produsele care vizează îmbunătățirea sănătății pot declanșa inflamația asociată bolii. Potrivit unor noi cercetări, îndulcitorii artificiali precum aspartamul pot fi un factor de risc.
Zahărul prezintă riscuri bine-cunoscute pentru sănătate, așa că îndulcitorii artificiali au fost creați în încercarea de a le circumnaviga.
Alternativele sintetice au fost considerate de mult timp parte a unei diete sănătoase și, prin urmare, sunt recomandate diabeticilor.
Dar un corp de cercetare recent a ridicat îngrijorări cu privire la asocierea lor cu cancerul.
Noul studiu, realizat de Universitatea Sorbona Paris Nord, Franța, a sugerat că unii îndulcitori artificiali sunt asociați cu un risc crescut de cancer.
Pentru a evalua carcinogenitatea îndulcitorilor artificiali, cercetătorii au analizat datele a peste 102.000 de adulți francezi.
Datele privind aportul de îndulcitor artificial al participantului au fost strânse utilizând înregistrări alimentare de 24 de ore.
Privind informațiile de diagnostic în timpul perioadei de urmărire a studiului, cercetătorii au reușit să efectueze o analiză statistică pentru a investiga asocierea dintre consumul de îndulcitori artificiali și riscul de cancer.
Descoperirile au arătat că participanții care consumau cantități mai mari de îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul și acesulfamul-L, aveau un risc mai mare de cancer general în comparație cu neconsumatorii.
Au fost observate riscuri mai mari pentru cancerul de sân și cancerele legate de obezitate.
Autorii au scris: „Descoperirile noastre nu susțin utilizarea îndulcitorului artificial ca alternative sigure pentru zahăr din alimente sau băuturi și oferă controverse importante și noi cu privire la potențialele efecte adverse asupra sănătății.
Deși aceste rezultate trebuie să fie replicate în alte cohorte la scară largă și mecanisme subiacente clarificate de studii experimentale, ele oferă perspective importante și noi pentru reevaluarea continuă a îndulcitorilor aditivi alimentari de către Asociația Europeană pentru Alimentație și alte agenții de sănătate la nivel global”.
Când sunt degradați în intestin, îndulcitorii pot perturba procesele care sunt vitale pentru neutralizarea toxinelor dăunătoare din bacteriile care trăiesc acolo, potrivit cercetărilor anterioare.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…