Din cuprinsul articolului
Cancer colorectal: Această DIETĂ poate ajuta la stoparea bolii.
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nature, a urma o dietă keto poate ajuta la menținerea unei molecule care ajută la prevenirea extinderii sau creșterea dimensiunii tumorilor intestinale. Se aude adesea despre modul în care dieta poate ajuta la combaterea creșterii în greutate, a obezității, a bolilor de inimă și a tulburărilor metabolice.
Rareori oamenii vorbesc despre beneficiile de pierdere în greutate ale unei diete sănătoase și echilibrate. Pe de o parte, respectarea unei diete bogate în zahăr rafinat, carbohidrați și carne roșie este asociată cu un risc crescut de cancer colorectal, aderarea la o dietă bogată în proteine – dieta ketogenă – ar putea ajuta la combaterea sau oprirea bolii.
Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, a urma o dietă keto a ajutat la menținerea unei molecule care a ajutat la prevenirea extinderii sau creșterea dimensiunii tumorilor intestinale. Beta-hidroxibutiratul (BHB) este produs în ficat ca răspuns la înfometare sau la dieta ceto.
O dietă occidentală, bogată în zahăr și carbohidrați rafinați și grăsimi saturate, este asociată cu un risc crescut de diabet, boli de inimă, obezitate și alte afecțiuni cronice precum diabetul. Un intestin sănătos, pe de altă parte, necesită fibre, alimente pe bază de plante, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși.
Atunci când sănătatea intestinului se deteriorează, inflamația și riscul de cancer crește în consecință – cancerul colorectal fiind unul important.
Dieta keto poate părea alegerea ideală pentru persoanele care se confruntă cu cancer. Cu toate acestea, în adevăr, dietele restrictive nu sunt recomandate pacienților care trec prin terapie sau tratament pentru cancer, deoarece acest lucru poate duce la reacții adverse precum vărsături, constipație, greață, diaree și răni bucale.
Pacienții tratați cu cancer uneori pot tolera doar carbohidrații – cu toate acestea, dieta keto permite mai puțin de 50 de grame de carbohidrați pe zi, ceea ce echivalează cu trei porții de orez, cartofi, paste, fructe și pâine. Prin urmare, un pacient poate fi nevoit să solicite un dietetician pentru a crea un plan de dietă personalizat pentru a obține nutriție optimă și putere pentru a câștiga lupta împotriva cancerului.
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…