Îngrijirea CANCERULUI a fost aruncată în haos după ce întreruperile legate de COVID-19 au oprit serviciile de screening. Cercetătorii continuă să sublinieze că este mai bine să previi decât să vindeci. S-a demonstrat că o băutură reduce la jumătate riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu.
Cancerul apare atunci când celulele deteriorate proliferează într-un mod rapid și necontrolat. Acest lucru poate face ca tumorile să se răspândească rapid în diferite părți ale corpului, adăugând la natura mortală a bolii. O dietă sănătoasă oferă unele dintre cele mai bune șanse de a evita această afecțiune. S-a demonstrat chiar că o băutură populară reduce la jumătate riscul bolii.
Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, anumite băuturi, precum cafeaua, pot oferi protecție alimentară împotriva cancerului datorită activității lor antioxidante.
Janet Hildebrand, epidemiolog la Societatea Americană de Cancer, a explicat că studiul a analizat obiceiurile de a consuma cafea la aproape un milion de bărbați și femei.
Ea a remarcat: „Cei care au raportat că beau cel puțin patru căni de cafea cu cofeină pe zi au avut aproximativ jumătate din riscul de a muri din cauza cancerului de gură și gât, comparativ cu persoanele care nu au băut cafea cu cofeină zilnic sau au băut-o doar ocazional”.
Reducerea riscului de aproape jumătate a fost consistentă pentru cei care au băut patru, cinci, șase căni de cafea zilnic.
De asemenea, a fost același lucru pentru ambii băutori de cafea cu cofeină și decofeinizată.
Cercetătorii au analizat consumul de cafea al bărbaților și femeilor care nu sufereau de cancer la începutul studiului.
Descoperirile, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au avut loc chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare consumul de alcool și fumatul.
Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR), a explicat că „fitochimicele cafelei sunt probabil responsabile pentru riscul mai scăzut de apariție a unor forme de cancer”.
Cu toate acestea, organismul de sănătate a adăugat că efectele cafelei sunt atinse atunci când băutura este consumată fără frișcă și zahăr adăugat.
AICR spune: „Grăsimile adăugate și caloriile pot contribui la creșterea în greutate – ceea ce crește riscul pentru multe tipuri de cancer”.
Cafeaua este preparată din boabe care conțin antioxidanți, care sunt bine cunoscuti pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului și a altor boli.
Dar, în ciuda activității sale antioxidante puternice, consumul de cafea în cantități mari poate avea efecte secundare adverse asupra tensiunii arteriale.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…