Simptomele CANCERULUI pot varia de la oboseală, modificarea obiceiurilor intestinale, scădere în greutate sau noi noduli neobișnuiți. Este vital să facem tot ce putem pentru a ne reduce riscul, având în vedere statisticile șocante conform cărora unul din doi oameni va fi diagnosticat cu boală.
Un nou studiu a descoperit un factor de risc major care ar putea fi mai rău decât fumatul și o dietă proastă. De fapt, potrivit cercetărilor, abținându-te de la o anumită băutură îți poți reduce riscul de a dezvolta cancer cu 31 la sută. Ce este?
Un nou studiu, publicat în International Journal of Cancer, a urmărit să abordeze factorii care cresc riscul unei persoane de cancer.
Cercetătorii de la Oxford Population Health, Universitatea Peking și Academia Chineză de Științe Medicale, Beijing, au folosit o abordare genetică prin investigarea variantelor de gene legate de consumul de alcool în populațiile asiatice.
Studiul a constatat că persoanele care au băut rar sau deloc din cauza intoleranței genetice la alcool aveau un risc cu până la 31% mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
Riscul de cancer a fost cel mai mare la persoanele care au băut regulat, în ciuda faptului că aveau o tolerabilitate genetică scăzută la alcool.
Cercetătorii au folosit o abordare genetică pentru a evalua posibilii factori de confuzie (cum ar fi fumatul și dieta).
Descoperirile se bazează pe date dintr-un studiu la scară largă care a implicat peste 150.000 de chinezi, dintre care mulți au variante genetice care le afectează toleranța la alcool.
Cercetătorii au descoperit că la nivel mondial, alcoolul cauzează aproximativ trei milioane de decese în fiecare an, inclusiv 400.000 de cancer.
Rezultatele evidențiază importanța modului în care alcoolul afectează riscul de boală, în special în riscul de cancer.
Dovezile indică cu tărie că alcoolul crește riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de cap, gât, esofag, ficat, intestin și cancer de sân.
Cu toate acestea, a fost dificil de stabilit dacă alcoolul cauzează în mod direct cancerul sau dacă este legat de posibili factori de confuzie care ar putea genera rezultate părtinitoare.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că două variante genetice comune ajută la reducerea tolerabilității unei persoane la alcool și sunt puternic asociate cu un aport mai scăzut de alcool, deoarece provoacă un efect neplăcut de „înroșire”.
Deoarece aceste alele sunt alocate la naștere și sunt independente de alți factori ai stilului de viață (cum ar fi fumatul), ele pot fi utilizate ca indicator pentru consumul de alcool, pentru a evalua modul în care consumul de alcool afectează riscurile de îmbolnăvire.
Echipa de studiu a folosit datele și le-a combinat cu chestionare despre obiceiurile de consum completate de participanți la recrutare și vizitele ulterioare de urmărire.
Participanții au fost urmăriți pentru o perioadă medie de 11 ani prin conectarea la registrele de asigurări de sănătate și registrele de deces.
Constatările cheie ale studiului au fost că bărbații care au consumat foarte puțin alcool au avut un risc cu 31% mai mic de a dezvolta cancere care au fost anterior legate de alcool.
Cercetătorul principal, doctorul Pek Kei de la Oxford Population Health, a spus: „Aceste constatări indică faptul că alcoolul cauzează direct mai multe tipuri de cancer și că aceste riscuri pot fi crescute și mai mult la persoanele cu tolerabilitate moștenită scăzută la alcool, care nu pot metaboliza corect alcoolul”.
Cercetătorul principal, doctorul Iona Millwood, de asemenea, de la Oxford Population Health a adăugat: „Studiul nostru întărește necesitatea de a reduce consumul de alcool în populație pentru prevenirea cancerului”.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…