Din cuprinsul articolului
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, medicul Valeriu Gheorghiță, oferă noutăți despre vaccinul AstraZeneca și lotul ABV 2856, care a fost suspendat în urma problemelor de sănătate raportate la nivel european.
Medicul Valeriu Gheoghiță susține că se va continua imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, conform deciziei oficiale a Agenției Europene a Medicamentului. De asemenea, măsura de carantinare a lotului ABV 2856 a fost revocată.
„În cele ce urmează, o să prezint câteva aspecte care țin de noutățile campaniei de vaccinare, partea dintre ele deja au fost transmise și cu alte ocazii. Vă readuc aminte faptul că joi, pe data de 18 martie, Agenţia Europeană a Medicamentului a specificat cât se poate de clar beneficiile și profilul de siguranță al vaccinului de la compania AstraZeneca, ca atare s-a recomandat cu nivel crescut de recomandare continuarea vaccinării cu vaccinul de la compania AstraZeneca și, bineînțeles, este foarte importantă continuarea raportării și monitorizării tuturor reacțiilor adverse raportate de către beneficiarii vaccinării, pe de o parte, și, pe de altă parte, de către profesioniștii din domeniul sănătății.
Mai mult decât atât, vineri, pe data de 19 martie, în urma ședinței pe care am avut-o cu reprezentanții instituțiilor, Institutul de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului și dispozitivelor medicale din România, Comitetul Național de Vaccinare și Ministerul Sănătății, s-a ridicat carantina de la lotul ABV 2856, care fusese instituită anterior ca măsură de maximă precauție.
Vorbim de Danemarca, Finlanda și Norvegia. Suedia urmează să iau o decizie săptămâna viitoare, vizavi de continuarea vaccinării cu acest tip de vaccin; foarte probabil că se va ridica acea restricție. Ca atare, vreau să vă spun că toate demersurile noastre, încă de la debutul campaniei de vaccinare, au fost pentru încurajarea și crearea a posibilității pentru orice persoană care este vaccinată, să poată să raporteze reacțiile adverse.
Mai mult decât atât, link-ul pentru raportarea reacțiilor adverse este postat în momentul de față și pe site-ul rovaccinare așa încât fiecare persoană, la momentul programării, poate să vizualizeze și link-ul la care poate să facă această raportare de reacții adverse.
În perioada următoare vom organiza un demers prin care vom crește nivelul de conștientizare a importanței raportării reacțiilor adverse în rândul profesioniștilor din sănătate așa încât ceea ce ne interesează în mod deosebit este ca personalul medical să crească raportarea reacțiilor adverse așa încât atunci când vorbim de reacții adverse raportate să putem avea date concludente vizavi de cazurile de reacții adverse raportate”, declară medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…