Sari la conținut

„Camino de la muerte”, drumul mărginit de cruci pe care pleci, dar nu știi dacă te mai întorci. Șoferii sfidează moartea la 4.000 de metri

Camino de la muerte, Bolivia
Sursa foto: Pinterest
Camino de la muerte, cel mai periculos drum din lume

„Camino de la muerte” este unul dintre cele mai inaccesibile drumuri din lume. Pe acest drum al morții, doar cei mai experți șoferi îndrăznesc să conducă.

Camino de la muerte este situat în Bolivia, posibil într-una dintre cele mai inaccesibile zone din lume, deoarece este responsabilă pentru legătura orașului La Paz cu un oraș muntos numit Los Yungas.

„Camino de la muerte”, cel mai periculos drum din lume, atrage șoferii ca un magnet

Drumul Morții, destinat ca zonă destinată în principal transportului de mărfuri, este o autostradă a cărei funcție principală este de a se asigura că Los Yungas nu devine un loc izolat de lume. Dar singura modalitate care există pentru ca populația să nu fie ruptă de lume este un drum de 80 de kilometri, plin de pericole evidente.

Orice șofer care circulă pe acest drum trebuie să fie un expert la volan.

Drmul morții
Sursa foto: economistjurist.com

În punctele sale cele mai largi, asfaltul ajunge la trei metri lățime, un spațiu cu adevărat mic pentru ca două mașini să circule în același timp pe acest drum cu două sensuri.

Dar, în plus, pericolul său crește, fiind un drum folosit în special de camioanele de transport, care consideră că acest drum este singura modalitate de a transporta produse agricole sau citrice originare din această zonă muntoasă.

Cruci albe, aranjamente cu flori și fotografii îngălbenite sunt vizibile des pe drum, deoarece ,,El Camino de la Muerte” e cunoscut pentru numărul mare de victime.

Acum câțiva ani, între 200 și 300 de oameni mureau anual pe acest drum, dar, potrivit surselor locale, numărul s-a redus destul de mult în anii recenți, după ce au fost impuse mai multe restricții, drumul fiind utilizat mai mult ca traseu de ciclism.

Camino de la muerte
Sursa foto: buhostours.com

„Camino de la muerte” a schimbat legislația

În unele zone, drumul este la o pantă de 3.600 de metri și, în plus, o face fără prezența balustradelor. Principala problemă este că drumul a fost construit în anii 1930, dată la care siguranța vehiculelor nu era luată în considerare.

Când autoritățile s-au gândit să instaleze balustrade, s-a ajuns la concluzia că este imposibil: dacă s-ar face, nu ar mai fi spațiu pentru ca acestea să circule în ambele sensuri.

Pericolul acestui drum a dus la o schimbare istorică a legislației, potrivit elconfidencial.com.

Există doar câteva locuri pe planetă unde este permis să circuli pe partea stângă a drumului, inclusiv 64 de kilometri din acest drum. Bolivia permite acest lucru pentru a ajunge cât mai departe de pericol, în părțile în care stânca se află în partea dreaptă a vehiculelor.

Și, dacă nu ar fi de ajuns, este un traseu plin de curbe. Izolat, cu un traseu foarte complicat și zone înguste în care șoferii trebuie să fie foarte pricepuți pentru a evita accidentele,

Drumul Morții continuă să fie un loc magic în lume, pentru cele mai curajoase inimi care îndrăznesc să conducă în asemenea condiții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel