Categories: Știrile zilei

Căldură mistuitoare! Orașul în care peștii fierb în mare iar păsările cad moarte din cer!

Căldură mistuitoare! Orașul în care peștii fierb în mare iar păsările cad moarte din cer! Da, există un astfel de loc pe pământ unde oamenii locuiesc. În timpul zilei călura devine una de apocalipsă. Ce îi determină pe oameni să locuiască aici, în ciuda temperaturii extreme, sunt rezervele imense de petrol existente.

Dacă te gândești la o destinație de vacanță pentru a sta undeva la soare, cu siguranță va trebui să iei în calcul temperaturile ridicate care, și în această vară, au pus stăpânire pe multe țări și sigur trebuie să eviți acest oraș.

Un val de aer cald din nordul Africii a dus la temperaturi extreme în multe state europene. Italia a înregistrat decese, iar avertizări de căldură extremă au fost emise din Portugalia și Spainia, până în România, Grecia și țările din peninsula balcanică încă de la începutul verii.

 

Cele mai fierbinți locuri de pe planetă

Dacă temperaturile din Europa par ucigătoare, trebuie să știți că există orașe din lume considerate ”cele mai fierbinți locuri de pe planetă”. Cel mai fierbinte oraș din lume se spune că rivalizează, ca temperatură cu celebra Vale a Morții din SUA, conform Ladbible. Deși, trebuie să nu uităm, temperatura înregistrată în Valea Morții, este contestată de unii experți meteorologi.

Temperatura de +56, 7 °C este cea mai ridicată temperatură de pe continentul american și a doua cea mai ridicată temperatură înregistrata vreodată pe planetă.

Valea Morții, având 120 km lungime, are cea mai joasă altitudine din America de Nord, găsindu-se la 85,5 m sub nivelul mării. Furnace Creek din Valea Morții deține recordul pentru cea mai mare temperatură înregistrată din lume, cu +56,7 °C (134 °F), la 10 iulie 1913. Totuși recordul este contestat de experți meteorologi, care neagă precizia măsurării temperaturii din 1913.

În zilele de vară termometrul indică în mod obișnuit 45 de grade Celsius, dar s-au înregistrat adesea și temperaturi de peste 50 de grade timp de șase săptămâni la rând. În Valea Morții s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură pe termen lung: au fost 48,9 °C la umbră timp de 43 zile consecutive (6 iulie – 17 august 1917).

Această vale mai este renumită și pentru un fenomen neobișnuit care se produce aici: oamenii de știință au găsit aici urme drepte, sau și în zigzig, lăsate pe parcursul anilor de pietre „călătoare”.

Acest fenomen are loc pe suprafața platoului Racetrack Playa, fundul unui lac uscat din Valea Morții.

În studiul „Sliding Rocks on Racetrack Playa, Death Valley National Park: First Observation of Rocks in Motion”, publicat în 27 august 2014, cercetătorii susțin că au documentat pentru prima dată mișcarea rocilor cu ajutorul fotografiei în secvență și unor unități GPS. În timpul iernii, pietrele se pot deplasa sub acțiunea unui vânt ușor, cu o viteză de 3-5 m/s, pe o suprafață de gheață cu o grosime mai mică de 5mm. Mișcarea observată a avut loc cu o viteză de 2 – 6 m pe minut.

 

Orașul locuit unde sunt atinse temperaturi apoacaliptice

Temperaturile din Kuweit, căci despre acest oraș vorbim, sunt  sunt uneori atât de ridicate încât „păsările cad moarte din cer” și „căluții de mare fierb în apele Golfului”.

Potrivit Mirror, temperaturile din Kuweit City sunt atât de ridicate încât fauna locală nu poate face față, existând informații despre „păsări care cad moarte din cer” și „căluți de mare care fierb în apele Golfului”.

Deshidratarea, epuizarea termică și o multitudine de alte probleme cauzate de temperaturile ridicate afeteză orașul.

Deși mercurul a atins doar 43 de grade Celsius, temperatura resimțită a fost de 62 de grade C. Această temperatură extrem de ridicată este cauzată de combinația dintre temperatura intensă a aerului și umiditatea ridicată, care generează un indice de căldură mult mai mare decât temperatura aerului înregistrată.

 

Căldură mistuitoare. Cum este vremea în orașul Kuweit

Kuveit City începe să se încălzească în luna mai, temperaturile continuând să crească în lunile de vară ajungând la o căldură mistuitoare. Mai mult, orașul Kuweit în sine este o metropolă de beton și, ca atare, păstrează căldura. Cunoscut pentru rezervele uriașe de petrol, orașul nu beneficiază de precipitații, acestea fiind foarte scăzute, ceea ce înrăutățește lucrurile.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată de stația meteo Mitribah din Kuweit, aflată la aproximativ 90 de minute în afara orașului Kuweit, a fost de 54°C, cu 2,7°C mai mică decât în depopulata Valea a Morții.

Și, de parcă nu ar fi și așa de ajuns, lipsa umidității a dus la furtuni de nisip care devin din ce în ce mai intense în fiecare an.

 

Cum fac față kuweitienii  temperaturilor de 50 de grade Celsius

Cele trei milioane de locuitori ai orașului Kuweit, da ați citit bine, stau mai mult în casă, în mașini și birouri cu aer condiționat, încercând să limiteze timpul pe care îl petrec afară.

De asemenea, oameinii se pot adăposti de căldura mistuitoare în centre comerciale impresionate sau pe străzi întregi mărginite de palmieri.  Crema de protecție solară și dușurile reci sunt o necesitate.

Pentru a evita soarele apăsător s-a permis ca înmormântările să aibă loc noaptea.

 

Simptome ale insolației

Cu asemenea temperaturi în acest oraș insolația poate apărea oricând dacă nu ești atent. Unele dintre principalele simptome ale insolației includ:

  • Nu vă simțiți bine după 30 de minute de odihnă într-un loc răcoros și după ce ați băut multă apă
  • Nu transpirați chiar dacă este cald
  • Temperatura corpului poate crește la 40C sau peste
  • Apar bătăi rapide ale inimii și/sau dificultăți de respirație
  • Se instalează senzația de confuzie
  • Apar convulsii
  • Pierderea cunoștinței
  • Apare lipsa de reacție fizică

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

3 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: