Din cuprinsul articolului
Cafeaua folosită de sute de ani atât în medicina naturistă, cât și zi de zi, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organsimului. Aceasta poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta boli grave, precum cele cardiovasculare.
Totodată, beneficiile depind de cantitatea consumată și modul de preparare, susțin specialiștii. În caz contrar, precum orice alt aliment sau băutură, poate face mai mult rău decât bine.
Specialiștii au descoperit că un rol foarte important constă în modul de preparare. Acesta oferă, de fapt, eticheta cafelei: sănătoasă sau nesănătoasă.
Un nou studiu, publicat în European Journal of Preventive Cardiology, atestă faptul că modul de preparare este esențial când vine vorba de cafea.
„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare ale unei legături între metodele de preparare a cafelei, atacurile de cord și longevitatea”, a declarat autorul studiului și profesor la Universitatea Gothenburg din Suedia, Dag S. Thelle. Acest studiu este primul care a analizat această corelație și a concluzionat că „infuzia filtrată este cea mai sigură”, notează bzi.ro.
„Cu aproximativ 30 de ani în urmă, profesorul Thelle a descoperit că consumul de cafea era legat de o creștere a colesterolului total și de colesterolul LDL rău, atât de mult încât ar putea avea consecințe dăunătoare asupra sănătății inimii”, se spune în studiu. Pentru a determina cauza exactă, oamenii de știință suedezi au analizat pregătirea stimulentului.
Studiul explică faptul că stimulentul nefiltrat conține substanțe care cresc colesterolul rău din sânge.Cercetătorii au descoperit că există de 30 de ori mai multă grăsime în cafeaua nefiltrată decât în cea filtrată.
„Ne-am întrebat dacă acest efect asupra colesterolului ar putea duce la o creștere a numărului de atacuri de cord și decese cauzate de boli de inimă. Așa că am înființat un studiu amplu și câteva decenii mai târziu îi publicăm rezultatele”, a dezvoltat profesorul Dag S Thelle.
Potrivit studiului, folosirea unui filtru ar elimina substanțele din băutura și ar reduce riscul de infarct și moarte prematură.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…