Categories: Stil de viaţă

Cafeaua, sănătoasă sau nu? Modul de preparare este foarte important

Cafeaua folosită de sute de ani atât în medicina naturistă, cât și zi de zi, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organsimului. Aceasta poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta boli grave, precum cele cardiovasculare.

Totodată, beneficiile depind de cantitatea consumată și modul de preparare, susțin specialiștii. În caz contrar, precum orice alt aliment sau băutură, poate face mai mult rău decât bine.

Specialiștii au descoperit că un rol foarte important constă în modul de preparare. Acesta oferă, de fapt, eticheta cafelei: sănătoasă sau nesănătoasă.

Cafeaua, cea mai sănătoasă dacă este pregătită astfel

Un nou studiu, publicat în European Journal of Preventive Cardiology, atestă faptul că modul de preparare este esențial când vine vorba de cafea.

„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare ale unei legături între metodele de preparare a cafelei, atacurile de cord și longevitatea”, a declarat autorul studiului și profesor la Universitatea Gothenburg din Suedia, Dag S. Thelle. Acest studiu este primul care a analizat această corelație și a concluzionat că „infuzia filtrată este cea mai sigură”, notează bzi.ro.

Cercetătorii au adunat date timp de 18 ani

„Cu aproximativ 30 de ani în urmă, profesorul Thelle a descoperit că consumul de cafea era legat de o creștere a colesterolului total și de colesterolul LDL rău, atât de mult încât ar putea avea consecințe dăunătoare asupra sănătății inimii”, se spune în studiu. Pentru a determina cauza exactă, oamenii de știință suedezi au analizat pregătirea stimulentului.

Cafeaua filtrată, cea mai sănătoasă

Studiul explică faptul că stimulentul nefiltrat conține substanțe care cresc colesterolul rău din sânge.Cercetătorii au descoperit că există de 30 de ori mai multă grăsime în cafeaua nefiltrată decât în cea filtrată.

„Ne-am întrebat dacă acest efect asupra colesterolului ar putea duce la o creștere a numărului de atacuri de cord și decese cauzate de boli de inimă. Așa că am înființat un studiu amplu și câteva decenii mai târziu îi publicăm rezultatele”, a dezvoltat profesorul Dag S Thelle.

Potrivit studiului, folosirea unui filtru ar elimina substanțele din băutura și ar reduce riscul de infarct și moarte prematură.

Recent Posts

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

17 minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

37 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

57 de minute ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

2 ore ago

Citeste si: