Sari la conținut

Cafeaua poate crește riscul de atac de cord? Descoperire șocantă a experților din Norvegia

Cafeaua poate crește riscul de atac de cord? Descoperire șocantă a experților din Norvegia.

Iubitorii de cafea nu își pot începe ziua fără o ceașcă răcoritoare de bucurie. De la presare la cafea simplă la cappuccino la espresso, cafeaua în numeroasele sale forme vine în salvarea oamenilor în timpul orelor de lucru sau, pur și simplu, este un liant în momentele de întâlniri cu prietenii.

Cu toate acestea, există o tehnică populară care a intrat acum sub radar pentru posibila asociere cu riscul de atac de cord. Potrivit unui nou studiu publicat în Open Heart Journal, oamenii de știință norvegieni au stabilit că cafetierele sau cafeaua de presă franceză nu sunt atât de sigure, pe cât sunt de delicioase.

Cafeaua poate crește riscul de atac de cord? Descoperire șocantă a experților din Norvegia

Experții din Norvegia au analizat impactul cantității și metodei de a bea cafea și modul în care aceasta afectează organismul. Ei au descoperit că cafeaua poate crește nivelul de colesterol în cantități mici.

Oamenii de știință au descoperit că totul ar putea depinde de sexul băutorului și de modul în care își pregătesc cafeaua.

„Interesant, cafeaua conține mai mult de o mie de substanțe fitochimice diverse”, spune autorul profesor Maja-Lisa Løchen într-o declarație pentru SWNS. „Aportul fiecărui compus depinde, de asemenea, de varietatea speciilor de cafea, de gradul de prăjire, de tipul metodei de preparare și de dimensiunea porției.”

În ciuda naturii micro a creșterilor, rezultatele au fost considerate semnificative, invocând cantitățile mari în care este consumată cafeaua. În medie, trei până la cinci căni de cafea într-o zi preparate într-o presă franceză pot avea efecte negative asupra sănătății.

Prin urmare, se recomandă limitarea aportului de cafea din cafetieră datorită capacității sale de a crește nivelul de colesterol.

Cum crește cafeaua colesterolul?

Impactul negativ al cafelei asupra colesterolului este pus pe seama a trei compuși – diterpene, cafestol și kahweol. În plus, felul în care a fost preparată cafeaua a influențat și prevalența substanțelor chimice din băutură.

Ceea ce i-a surprins și mai mult pe cercetători a fost faptul că colesterolul a crescut mai mult la bărbați decât la femei din cauza consumului de cafea de presa franțuzească.

Care sunt celelalte cauze ale colesterolului ridicat?

Pe lângă consumul de cafea la cafetieră, următoarele ar putea contribui la o creștere a colesterolului rău:

1. Consumul de alcool

2. Fumatul

3. Sedentarismul

4. Dieta bogată în grăsimi saturate și trans.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel