Din cuprinsul articolului
Cafeaua poate aduce o multitudine de beneficii spnătății, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Cu toate acestea, în anumite situații, cafeaua poate agrava simptomele unor afecțiuni și boli existente în organism.
Cofeina nu este indicată în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni. Aceasta poate avea efecte nedorite, agravând simptomele bolilor și punând în pericol starea de sănătate. Astfel, este important să știi în ce situații consumul de cafea trebuie limitat sau chiar eliminat.
Sindromul intestinului iritabil
Persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil trebuie să evite consumul de cafea sau să limiteze cantitatea consumată. Cofeina crește riscul de episoade diareice, un simptom specific intestinului iritabil, scrie csid.ro.
Sindrom de reflux gastroesofagian
Cofeina poate slăbi sfincterul esofagian inferior, „supapa” dintre esofag și stomac. Acest lucru ar putea determina pătrunderea conținutului gastric în esofag, cu apariția unor simptome neplăcute, precum: arsuri în piept, regurgitații, răgușeală, balonare, tuse.
Afecțiuni cardiovasculare
Deoarece cofeina poate cauza creșterea temporară a tensiunii arteriale, persoanele cu afecțiuni cardiovasculare (aritmie, hipertensiune) ar trebui să limiteze consumul de cafea. În caz contrar, simptomele pot fi agravate, iar tensiunea arterială poate crește, fiind un pericol pentru persoanele care suferă de boli cardiace.
Anxietate
Iar dacă te confrunți cu stări de anxietate sau atacuri de panică, evită sau redu drastic aportul de cafea, pentru că simptomele pot fi agravate de cafeină, care este un stimulent.
Insomnie
Dacă te lupți cu insomnia, cafeaua este ultimul lucru la care ar trebui să te gândești, mai ales după orele prânzului. Evită cafeaua cu cel puțin 6 ore înainte de culcare.
Sarcina
Gravidele și femeile care alăptează pot consuma cafea, dar trebuie să țină cont de cantitate. Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie recomandă femeilor însărcinate să se limiteze la maximum 2 cești de cafea pe zi. În caz contrar, există un risc crescut de avort spontan, travaliu prelungit și greutate mică la naștere a fătului.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…