Sari la conținut

Cafeaua de dimineață, mai sănătoasă cu ACEST ingredient simplu. Află cele 7 beneficii minune pentru sănătate

cafea cu cocos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cafea cu ulei de cocos

Cafeaua cu ulei de cocos este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Fiind o băutură săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, poate oferi o varietate de avantaje pentru sănătate persoanelor care urmează dietele keto și non-keto.

Aportul de energie al cafelei, împreună cu avantajele pentru sănătate ale uleiului de trigliceride cu lanț mediu, poate ajuta la îmbunătățirea sațietății, la creșterea producției de cetone și la îmbunătățirea obiceiului zilnic de cafea.

Sfatul specialiștilor este să începeți cu o jumătate de linguriță de ulei de cocos într-o ceașcă de cafea și creșteți sau reduceți treptat, după nevoile personale. Dacă nu ați mai băut niciodată cafea cu ulei de cocos, nu o folosiți prea mult. Acest lucru ar putea duce la probleme digestive.

cafea cu cocos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

7 motive ca să adaugi ulei de cocos la cafeaua de dimineață

1. Stimulează metabolismul

  • Cercetările arată că trigliceridele cu lanț mediu (MCT), care se găsesc în uleiul de cocos, și cofeina din cafea funcționează ca stimulatori metabolici pentru organism.
  • Drept urmare, va crește numărul de calorii pe care le ardeți în timpul zilei.
  • Acest lucru te ajută să respecți dieta și promovează un control excelent și ideal al greutății, potrivit medicinenet.com.

2. Reduce pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate

  • Te poate ajuta să previi supraalimentarea și are proprietăți imediate de ardere a caloriilor.
  • Potrivit studiilor, adăugarea uleiului de cocos la cafea te face să te simți sătul, așa că mănânci mai puțin la mese și eviți să gustați.
  • Acest lucru ar putea fi legat de corpurile cetonice create de ficat după consumul de ulei de cocos. Corpii cetonici ajută la suprimarea poftei de mâncare și a poftelor de mâncare.
  • Cofeina are efecte de suprimare a poftei de mâncare. Combinarea acestor două poate ajuta la suprimarea apetitului în timpul programelor de slăbire.

3. Crește nivelul de energie

  • Cofeina îți poate menține un nivel ridicat de energie.
  • MCT este introdus imediat în ficat, unde creează energia de care corpul are nevoie pentru a funcționa corect.
  • Consumul de ulei de cocos cu cafea după o zi lungă de muncă îți poate reface nivelul de energie. Vei putea elimina senzatia de oboseala din corp.

4. Promovează sănătatea sistemului digestiv

  • Combinația de acizi clorogeni din cafea și uleiul de cocos stimulează intestinele și menține funcționarea optimă a sistemului digestiv.
  • Fără o digestie adecvată, corpul nu va răspunde optim la componentele nutriționale de absorbție ale alimentelor pe care le ingerezi.
  • Drept urmare, neutralizarea mișcărilor intestinale îți va menține stomacul și sistemul digestiv sănătoși.

5. Creste colesterolul bun

  • Multe studii sugerează o creștere a nivelului de lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL) colesterol atunci când uleiul de cocos este consumat în cafea.
  • HDL previne bolile cardiace. Colesterolul bun este esențial pentru organism pentru a optimiza sănătatea și funcționarea inimii.

6. Întărește sistemul imunitar

  • Adăugarea uleiului de cocos în cafea te poate ajuta să îți întărești sistemul imunitar în mod natural.
  • Acidul lauric se găsește în uleiul de cocos. Acidul lauric este o formă de grăsime sănătoasă, bogată în proprietăți antibacteriene.
  • Potrivit experților, poate ajuta la ameliorarea gripei, răcelilor, herpesului labial și a unei varietăți de alte afecțiuni.
  • Potrivit cercetărilor, antioxidanții din cafea pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

7. Stimulează funcția creierului

  • Uleiul de cocos cu cafea este o combinație bună înainte de a pleca la muncă dimineața, deoarece crește productivitatea.
  • Cofeina este un stimulent al creierului care mărește atenția. Cu toate acestea, uleiul de cocos are efecte și asupra creierului.
  • Corpii cetonici și boala Alzheimer au fost studiate recent. corpii cetonici ajută la hrănirea celulelor creierului în această afecțiune, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor.
  • Acizii grași din uleiul de cocos ridică nivelurile din sânge ale corpilor cetonici care pot contribui la sănătatea celulelor creierului.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel