Cafeaua cu ciuperci, un nou trend în lumea cafelei. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Cafeaua cu ciuperci a câștigat recent atenția și a devenit o tendință în care oamenii o numesc o alternativă mai sănătoasă la cafeaua tradițională. A stârnit curiozitatea la nivel mondial, iar dacă veți încerca această nouă tendință, specialiștii garantează o experiență plăcută și surprinzătoare. 

Cafeaua cu ciuperci este descrisă ca având același gust ca cafeaua obișnuită, dar cu aproximativ 25-30% din praful de cafea făcută din ciuperci. Oferă arome pământoase de cafea, cu o notă de nuci și fără dezavantajele refluxului acid sau insomniei induse de cofeină.

Un nou trend în lumea cafelei

Inițial, cafeaua cu ciuperci era disponibilă în mare parte online de la mărci internaționale. În decurs de un an, mai multe mărci autohtone au intrat pe piață, iar acum este disponibil pe site-urile de comerț electronic.

Cafeaua cu ciuperci folosește, în general, extracte de ciuperci medicinale, mai degrabă decât ciuperci culinare precum shiitake și portobello. Ciupercile medicinale comune folosite pentru a face această cafea la modă sunt:

  • Chaga
  • coada curcanului
  • coama leului
  • Reishi
  • Cordyceps

Mai multe recenzii ale consumatorilor indică faptul că profilul de aromă al cafelei cu ciuperci nu este atât de diferit de cel al cafelei obișnuite.

Cafeaua cu ciuperci: beneficii pentru sănătate și curiozități

  • Istoria cafelei cu ciuperci datează din cel de-al Doilea Război Mondial, când deficitul de cafea din Europa a dus la introducerea unei alternative în Finlanda pentru cafeaua cu ciuperci Chaga.
  • Ciupercile Chaga cresc pe mesteacăni pe terenuri reci și au fost folosite în mod tradițional în diferite culturi ca stimulent al imunității.
  • Cafeaua cu ciuperci este de obicei formulată sub formă de pulbere și poate fi preparată în același mod ca cafeaua obișnuită. O lingurita de praf se amesteca cu apă caldă sau lapte, cu zahăr după gust.
  • Poate fi savurat și rece preparându-l în mod obișnuit și apoi răcindu-l cu gheață.
  • Utilizatorii descriu cafeaua cu ciuperci ca având o textură mătăsoasă și o aromă de nuci, similar cu un cappuccino bine făcut în lapte de migdale.
  • Utilizatorii apreciază aroma sa unică și impactul pozitiv asupra ciclului lor de somn și asupra sănătății.
  • Compușii extrași din ciupercile medicinale se numesc adaptogeni, care pot îmbunătăți răspunsul organismului la stres. Potrivit studiilor, ciupercile medicinale îmbunătățesc imunitatea, pevin a cancer, au efect antiulcer și antialergenic.
  • Produsul a surprins și impresionat pasionații de cafea cu aromele sale unice.
  • Ciupercile sunt recunoscute pentru calitățile lor bogate în nutrienți și există o predicție că următoarea inovație ar putea fi gustările pe bază de ciuperci.
  • Interesul tot mai mare pentru produsele pe bază de ciuperci, subliniază aplicațiile versatile ale ciupercilor în lumea culinară.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

20 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

50 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: