Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre cea mai populară băutură. Beneficii uimitoare pentru sănătate, însă cui îi este INTERZISĂ

Este probabil cea mai populară băutură în lume, cu beneficii dovedite pentru sănătate. E bine să ne reamintim de ce o bem cu atât nesaț în fiecare dimineață.

Lucruri mai puțin știute despre cea mai populară băutură din lume

Mai mult de 2,25 miliarde de ceşti de cafea sunt consumate în fiecare zi, ceea ce demonstrează cât de apreciată este cafeaua, scrie BrightSide.me.

Oamenii apelează dimineața la cafea, însă nutriționiștii explică: nu este bine să o consumăm pe stomacul gol. Ideal este ca după trezire să bem apă din belșug sau apă cu lămâie. Cafeaua, după micul dejun. Cafeaua cu lapte poate înlocui o masă. Devine aliment, în acest caz.

Ideală este neagră. Fără zahăr și lapte, pentru a profita cu adevărat de proprietățile sale. Recomandat este să bem cafea de calitate, de preferat, proaspăt măcinată. Cafeaua de automat ar trebui să fie ultima variantă, întrucât nu poți fi sigur de calitatea cafelei de acolo și nici ce alte adaosuri există.

Nu cumpărați cafea cu arome, cu siropuri, întrucât se transformă în bombă calorică, iar de beneficii nici nu mai poate fi vorba.

Cafeaua nu a fost folosită ca o băutură încă de la început. Africanii amestecau grăsimi animale cu fructe de cafea măcinată pentru a face un fel de pastă. O consumau pentru creşterea nivelului de energie.

Cofeina creşte nivelul de adrenalină din organism şi eliberează acizii graşi din ţesutul adipos, ceea ce duce la mai bune rezultate când vine vorba de nivelul productivităţii.

Oamenii de ştiinţă germani au descoperit că băutul cafelei sporeşte efectele analgezicelor.

Cea mai apreciată cafea este cea proaspăt măcinată. Atenție, după 15 minute de la măcinare, cafeaua începe să-şi piardă aroma şi îşi schimbă gustul.

Dacă beţi cafea pentru a vă energiza, trebuie să alegeţi momentul potrivit, în funcţie de nivelul cortizolului în organism. Majoritatea oamenilor au un nivel ridicat de cortizol între orele 8.00 şi 9.00, următorul vârf fiind între orele 12.00 şi 13.00, iar ultimul în intervalul 17.30-18.30. Este mai bine să beţi cafea după ce începeţi să vă simţiţi obosiţi. După 18.30, nu este recomandat să beţi cafea dacă doriţi să vă bucuraţi de un somn liniştit.

Cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor.

Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi, potrivit medicului Mihaela Bilic. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Ajută la slăbit.

Iată ce spune Mihaela Bilic despre cafea: Nutriționistul Mihaela Bilic: Aceasta este băutura care deblochează slăbitul și uiți de foame

Cercetătorii de la Harvard afirmă că un consum regulat de cafea ne protejează de diabetul zaharat, de nemiloasa boală Parkinson şi de cancerul de colon. În plus, starea generală se îmbunătăţeşte, iar durerile de cap dispar.

Probabil vă întrebaţi de unde vin aceste beneficii. Ei bine, antioxidanţii şi cafeina sunt substanţele răspunzătoare pentru toate aceste lucruri.

Cafeaua nu este recomandată hipertensivilor, celor care au gută, persoanelor care suferă de insomnie.

Consumată în cantități mari, cafeina din cafea poate interveni în absorbția și metabolismul calciului. Acest lucru poate contribui la subțierea oaselor (osteoporoza).

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

10 minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

40 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: