Busuiocul. Ce trebuie să știm despre această plantă vindecătoare

Busuiocul este apreciat încă din antichitate, iar astăzi este utilizat pentru efectele sale antispastice, expectorante, antifungice. Planta poate fi folosită sub formă de infuzie, pulbere, tinctură, ulei volatil sau chiar pentru băi terapeutice.

De asemenea, busuiocul conține vitamina C, vitamina A și substanțe tonice și antioxidante. În plus, busuiocul este o sursă bogată de calciu și fosfor, minerale esențiale pentru o bună dezvoltare a țesutului osos.

Busuiocul este un remediu natural cu efecte uimitoare în cazul infecțiilor respiratorii, astmului, aterosclerozei, combate stresul, previne infecțiile orale, ameliorează migrenele, îmbunătățește digestia.

Iată de ce este bine să bei ceai de busuioc:

  • Ceaiul de busuioc este un veritabil diuretic care ajută rinichii să elimine toxinele acumulate. În plus, având și proprietăți antiinflamtoare acesta ajută la prevenirea infecțiilor urinare.
  • Atunci când este consumat în cantități mici, ceaiul de busuioc previne producția în exces de cortizol, hormonul stresului. În plus, ceaiul se pare că poate stimula producția de endorfine.
  • Menține sănătatea orală și previne gingivita. Având mulți antioxidanți care reduc inflamația, ceaiul de busuioc poate contribui la menținerea sănătății orale.
  • Facilitează digestia. De asemenea, poate ameliora durerile de stomac. În plus, busuiocul este un remediu excelent pentru constipație, balonare și ameliorează simptomele de colon iritabil. Toate acestea fiind explicate prin faptul că busuiocul este un antiseptic intestinal de excepție.
  • Stimulează lactația. Sunt studii care arată că busuiocul ar putea să stimuleze circulația sângelui dar și secreția de lapte matern de aceea ceaiul este indicat femeilor care alăptează.
  • Reduce riscul de apariția a bolilor cardiovasculare. Sunt studii care arată că dacă este băut constant, ceaiul de busuioc poate contribui la scăderea colesterolului rău – LDL – și poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. În plus, reduce tensiunea arterială în cazul pacienților cu hipertensiune arterială.
  • Ameliorează durerile artritei dar și cele specifice reumatismului. Acest lucru se explică pentru că busuiocul are proprietăți antiinflamatorii care reduc inflamația de la nivelul articulațiilor.
  • Scade nivelul zahărului din sânge, contribuind la normalizarea glicemiilor.
  • Menține sănătatea oaselor și previne formarea osteoporozei. Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina K, vitamină utilă în menținerea sănătății oaselor. De asemenea, vitamina K contribuie la o bună absorbție a calciului.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

30 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: