Din cuprinsul articolului
Busuiocul: Planta care întărește sistemul imunitar și ajută la tratarea unei boli cronice! Busuiocul este o plantă aromatică folosită pe scară largă în bucătăria mediteraneană, dar și în întreaga lume.
Numele său provine de la cuvântul „regal” și, potrivit tradiției, a crescut în locul în care a fost îngropată Sfânta Cruce, urmând ca aroma să fie cea care a condus-o pe Sfânta Elena la descoperirea sa.
De atunci și până astăzi, de altfel, este folosit de preoți în timpul stropirii de sfințire, potrivit wikihealth.gr.
Există mai multe tipuri de busuioc, printre care busuiocul dulce, sfânt, thailandez și de scorțișoară, fiecare având o aromă și un miros distinct.
Mirosul plăcut se datorează uleiului esențial conținut în frunzele și vârfurile înflorite ale busuiocului, care sunt, de asemenea, părțile plantei care prezintă proprietăți medicinale puternice.
Conținutul de ulei esențial de estragol, linarol și cineol, precum și conținutul de tanin din frunze par să joace un rol important.
Există mai multe modalități de utilizare a busuiocului, cum ar fi sub formă de tinctură, ulei esențial, ceai, suplimente alimentare etc.
Polizaharidele de busuioc par să joace probabil un rol important în consolidarea răspunsului imunitar al organismului, prin promovarea prezentării antigenului și activarea celulelor T din celulele dendritice.
În ultimii ani, au fost studiate foarte mult proprietățile anticancerigene ale busuiocului, care par să se datoreze în principal polizaharidelor pe care le conține. Dintre mecanismele de acțiune propuse, cele mai importante par a fi inhibarea migrației și invazivității celulelor tumorale. În mod specific, studiile in vitro au observat un efect deosebit de semnificativ al polizaharidelor de busuioc în prevenirea metastazelor cancerului ovarian și hepatic.
Atât uleiul esențial de busuioc, cât și extractele sale bogate în polizaharide și acizi fenolici, par să prezinte o activitate antimicrobiană semnificativă împotriva unei game largi de bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Bacillus subtilis etc.
Efectul antioxidant al busuiocului este legat de conținutul său de polizaharide, care ajută la limitarea directă sau indirectă a daunelor provocate de radicalii liberi.
Studiile arată că extractul de busuioc poate inhiba activitatea α-glucozidazei și a α-amilazei, atenuând astfel hiperglicemia asociată cu diabetul zaharat. Această acțiune pare să se datoreze probabil în parte conținutului său de acid rozmarinic și catehină.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…