În cazul în care ai constatat că, încet, încet, ai ajuns să deții o burtă de toată frumusețea, nu trebuie să te îngrijorezi. Este foarte posibil ca o anumită perioadă de timp să fi mâncat mai mult decât ai fi avut nevoie pentru consumul energetic al corpului tău.
Există, în viața noastră, perioade și perioade, stări sufletești, dorințe sau nevoi diferite, așa că nu trebuie să te simți vinovat nici pentru asta. În plus, informațiile despre educația alimentară și, în general, despre nutriție, sunt atât de multe, diverse și câteodată chiar contradictorii încât ajungem să fim confuzi și facem anumite greșeli fără a ne da seama.
În cazul în care ai hotărât, totuși, că nu îți prea place ce vezi în oglindă și vrei să scapi de acei centimetri nedoriți din talie, iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a scăpa rapid și eficient de aceată neplăcere.
Când ne gândim la burtă mare trebuie să știm că aceasta nu este formată numai din grăsimea abdominală, dar și din alte dereglaje ale sistemului digestiv, care, efectiv ne pot aduce câțiva centimetri buni în plus.
Iată care sunt metodele prin care poți scăpa rapid de aceste probleme:
Alimentele recunoscute ca având efect inflamatoriu sunt: carnea, lactatele, cerealele, în special cele care conțin gluten (grâu, orz, secară), zahărul, grăsimile hidrogenate (margarina), sarea iodată, prăjelile, îndulcitorii sintetici, aditivi alimentari (coloranți, conservanți, stabilizatori), alcoolul. Mare atenție: toată mâncarea procesată, semipreparată și, într-o proporție enormă, cea preparată, pe care o comandați, poate conține multe dintre elementele amintite. Deși pare greu să eliminați, concomitent, toate aceste ingrediente, faceți un test timp de o săptămână și vedeți care sunt rezultatele. Veți rămâne mai mult decât surprinși.
Iar pentru a veni și mai mult în ajutor organismului puteți apela și la câțiva adjuvanți cu efect anti-inflamator precum sunt și ghimbirul, turmericul, afinele, scorțișoara, usturoiul, legumele crucifere (broccoli, kale, conopida), cartoful dulce, cireșele, rozmarinul și busuiocul, care sunt deosebit de eficiente în combaterea inflamațiilor.
Dar cum se combină corect alimentele? În niciun caz așa cum am fost cu toții învățați să o facem. O masă cu carne și cartofi (probabil cea mai frecventă combinație), cu desert și, eventual, cu fructe la final și apă sau altă băutură pe tot parcursul este o adevărată tragedie pentru organismul nostru. În realitate, sunt câteva reguli simple și clare. În primul rând, proteinele și carbohidrații nu se combină niciodată. Așadar, carnea, lactatele și ouăle nu se combină niciodată cu pâine, paste, cartofi și alte amidonoase. Leguminoasele sunt, ele în sine, o combinație bizară între proteine și carbohidrați, cei doi macronutrienți despre care tocmai am amintit că nu se combină niciodată, find, astfel, foarte indicat ca acestea să fie eliminate complet din dietă.
De asemenea, fructele, care au timpul cel mai scurt de digestie și care produc cel mai rapid nutrienții necesari celulelor, nu se combină cu nimic altceva și, în plus, nu se consumă atunci când în stomac există încă alimente nedigerate. Despre fructe mai trebuie să știm câteva lucruri: acestea se împart, în funcție de concentrația de fructoză pe care o conțin, în 3 categorii: fructe dulci (banane, curmale, smochine, soiuri de struguri dulci, papaya, kaki), fructe sub-acide (mere, cireșe, vișine, afine, piersici, nectarine, mango, pere, prune, soiuri de struguri mai acrișori, dude, zmeură, mure) și fructe acide (lămâi, limes, portocale, mandarine, clementine, grapefruit, ananas, rodii, kiwi, merișoare, fructul pasiunii).
A nu se face confuzia și a se înțelege că fructele semi-acide și acide ar avea un pH mic și ar da o reacție acidă la nivelul organismului. Nu, în niciun caz! Ele se numesc așa în această clasificare pentru simplul fapt că sunt mai acrișoare, mai puțin dulci. În ceea ce privește combinarea acestora, este indicat să amestecăm doar fructe din aceeași categorie, să combinăm fructe dulci cu cele semi-acide sau fructe semi-acide cu fructe acide, combinația dintre cele dulci și cele acide nefiind una deloc potrivită. În plus, există o categorie aparte de fructe, pepenii, care se consumă întotdeauna separat, nefiind indicată amestecarea acestora cu nicio altă categorie de fructe.
Urmând acești 3 pași simpli poți scăpa ușor de rezidurile din organism, accelerând și procesul de ardere a grăsimii abdominale.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…