Bursita genunchiului este o inflamație a bursei. Afecțiunea este caracterizată prin umflarea bursei, un sac de lichid ce acționează precum o pernă între tendon și os. Dacă ai această problemă medicală este indicat să mergi la medicul specialist ortoped pentru diagnostic și tratament.
Fiecare genunchi are 11 burse care se pot inflama. Bursita genunchiului poate cauza durere și poate limita mobilitatea. Tratamentul constă în medicație și în anumite schimbări în stilul de viață.
De cele mai multe ori, anumite mișcări efectuate constant, repetitiv și presiunea constantă asupra unei părți a corpului poate duce la apariția bursitei. Acesta poate apărea în diferite părți ale corpului, cum ar fi la nivelul șoldului, al cotului, al umărului și al genunchiului.
Principalele simptome sunt:
Bursita genunchiului cauze:
Printre factorii de risc se regăsesc: osteoartrita, obezitatea, alergatul, fotbalul, dar mai ales poziția – statul în genunchi pentru mult timp, constant. De exemplu, persoanele cu activitate prelungita la birou pot fi afectate de bursita deoarece genunchii sunt ținuți într-o poziție statica, sub scaun.
Bursitele pot afecta genunchii persoanelor adulte, vârstnice sau a celor ce practică sport de performanță. La copii, bursita de genunchi apare rar. La sportivi, cauzele de apariție ale afecțiunii sunt presiunea, mișcările repetate sau loviturile primite la nivelul genunchiului.
Diagnosticul se stabilește numai de medicul specialist ortoped în urma unei examinări amănunțite. Uneori, pentru confirmarea diagnosticului medicul va solicita și efectuarea unui RMN sau a unei radiografii.
Atenție! În lipsa tratamentului, bursita acuta se poate croniciza. Cu alte cuvinte, în timp bursita poate conduce la apariția tendinitei sau a rupturii de tendon.
În ce constă tratamentul:
La început tratamentul bursitei de genunchi va consta în aplicarea compreselor cu gheață, repausul, folosirea gelurilor și medicației antiinflamatorii, urmarea unui program kinetoterapeutic și fizioterapeutic. Dacă stadiul bolii e incipient, durerea și inflamația vor dispărea. Însă, dacă vorbim despre un stadiu avansat al bolii medicul poate recomanda infiltrații cu corticosteroizi sau plasmă PRP. De asemenea, medicul tău poate să recurgă la extragerea de lichid – aspirație.Adică atunci când există un lichid în exces, pentru a trata inflamația, medicul poate aspira lichidul. Nu în ultimul rând, în fazele avansate, cronice se poate ajunge la operație.
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…