Conform studiilor, femeile și bărbații căsătoriți sau care sunt implicați într-o relație de lungă durată au o viață mai lungă.
În schimb, persoanele de vârstă mijlocie care nu sunt căsătorite sau care nu au o relație stabilă, au un risc de două ori mai mare de a muri prematur, spre deosebire de cei care au un partener de viață.
Chiar și când sunt luate în considerare personalitatea și comportamentul periculos, starea civilă are un impact major asupra ratei de supraviețuire, conform cercetătorilor de la Duke University Medical Center.
Motivul pentru care cei implicați într-o relație au o viață îndelungată este sprijinul emoțional pe care îl primesc din partea partenerului de viață, iar persoanele care au relație mai lungă de 5 ani au un risc mai mic de a suferi de depresie, de a avea tendințe sinucigașe sau de a deveni dependente de droguri sau alcool.
„Studiul nostru sugerează că diferențele dintre nivelul de sprijin social emoțional și funcțional se află în strânsă legătură cu mortalitatea”, a explicat autoare studiului, Ilene Siegler.
În cadrul studiului publicat în Annals of Behavioral Medicine journal au fost analizate date provenite de la 4.800 de persoane născute în 1940, iar rezultatele au arătat că în grupul bărbaților văduvi și al mamelor singure sunt cele mai multe cazuri de boli cronice și acute.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…