Din cuprinsul articolului
Potrivit comunicatelor transmise de autorități, România dispune de peste 4000 de adăposturi civile, unde populația se poate adăposti în caz de un atac.
Din păcate însă, multe adăposturi apar doar pe hârtie. După cum declară și Radu Trușcă – Inspector Protecție Civilă, multe adăposturi sunt pline cu lucruri ale locuitorilor blocului de la vechituri la murături.
„Unele necesită o atenţie specială, deoarece cu ani în urmă le-am igienizat şi acum când vorbim le-am găsit cu dezordine şi cu alte lucruri, de la vase de toaletă la roţi tăiate”, spune Radu Truşcă, inspector Protecţie civilă.
Pentru că au fost lăsate de izbelişte de autorităţi ani la rând, locatarii au ales să le folosească pentru a depozita murăturile sau obiecte de mobilier vechi. Acum însă, edilii le-au transmis administratorilor de bloc să le elibereze.
Raed Arafat a solicitat eliberarea acestora: „Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate și redate destinațiilor inițiale. Foarte puțin probabil să fie nevoie, dar avem obligația să fim pregătiți”, a declarat Arafat.
„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situației. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situații pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne așteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie.
Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri și aici va trebui să fie refăcute, rearanjate și redate destinațiilor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU și cu autoritățile locale și vom intensifica acțiunile noastre și rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create.
Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcționale ca adăposturi, așa cum era destinația lor inițială”, a spus Raed Arafat.
„Eu locuiesc într-un bloc care are o zonă de boxe, dar are și adăpostul, iar adăpostul e gol. E adevărat că nu e pregătit cu ce trebuie acolo, adică pături… Trebuie să ai minimul necesar în adăpostul respectiv pregătit sau să existe undeva depozitat, ca să fie pusă acolo, și curățat depozitul, pentru că multe nu sunt curățate. Cum am zis la noi, foarte puțin probabil să fie această nevoie, dar avem obligația să fim pregătiți. (…)
Apelăm la asociațiile de proprietari, la autoritățile locale care gestionează astfel de adăposturi, să le pună la punct și să le redea efectiv intenția inițială a lor de adăpost, chiar dacă e un spațiu care va rămâne gol, că asta este scopul lui să rămână gol”, a mai spus Arafat
Farmacia online Eumed.ro oferă românilor posibilitatea de a avea acces la produse farmaceutice care nu…
Aproape 20% dintre medicii de familie au peste 70 de ani, a declarat, luni, la…
Longevity Clinic, prima clinică din România dedicată longevității, se concentrează pe promovarea medicinei personalizate și…
Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidențiale, și-a declarat averea conform cerințelor legale, relevând economii substanțiale…
Gala Top Performeri din Sănătate, organizată de revista Capital, a ajuns la a doua ediție…
De obicei, toată lumea așteaptă cu nerăbdare luna decembrie plină de sărbători. Dar pentru unele…