Din cuprinsul articolului
Bullying. Se știe deja că efectele negative ale agresiunii ajung până la vârsta adultă, dar un studiu sugerează că ne-ar putea afecta chiar și talia.
În primul rând, cercetătorii au studiat datele dintr-un studiu mai vechi, de lungă durată, care a inclus peste 2.000 de copii gemeni născuți în Marea Britanie între 1994 și 1995.
În studiul publicat în revista Psychosomatic Medicine sugerează, copiii au fost urmăriți de la naștere până la vârsta de 18 ani, permițând cercetătorilor să compare ratele de a deveni obezi și excesul de greutate (prin măsurători ale indicelui de masă corporală sau IMC) în rândul copiilor care au raportat că au fost hărțuiți și a celor care nu au fost.
Ei au descoperit că copiii care au fost supuși bullying-ului pe o perioadă lungă de timp, ceea ce înseamnă că au fost hărțuiți cronic în timpul școlii elementare și gimnaziale, aveau cu 70% mai multe șanse de a fi supraponderali la vârsta de 18 ani decât omologii lor care nu au fost hărțuiți.
Deși copiii hărțuiți aveau mai multe șanse să provină dintr-o casă cu probleme sau să aibă probleme de sănătate mintală, legătura dintre hărțuire și greutate continuă să existe după luarea în considerare a aceștia și a altor factori, cum ar fi istoricul genetic.
„Hărțuirea este asociată în mod obișnuit cu probleme de sănătate mintală, dar există puține cercetări care examinează sănătatea fizică a copiilor hărțuiți”, a declarat autorul principal, dr. Andrea Danese de la King’s College din Londra, într-o declarație.
„Studiul nostru arată că copiii hărțuiți sunt mai predispuși să fie supraponderali ca adulți tineri și că devin supraponderali independent de răspunderea lor genetică și după ce au suferit victimizare.”
În general, 20% dintre copiii care nu sunt hărțuiți au devenit supraponderali până la vârsta de 18 ani, comparativ cu 29% dintre copiii hărțuiți cronic. Copiii care au fost hărțuiți doar în școala elementară aveau, de asemenea, mai multe șanse de a deveni supraponderali, dar nu în același grad.
Acest lucru mai sugerează că hărțuirea în sine poate crește direct riscul de a deveni supraponderal, au spus cercetătorii.
Copiii hărțuiți în general au fost, de asemenea, mai susceptibili de a avea un raport talie-șold mai mare, o altă măsurătoare a obezității.
Anterior, cercetătorii au studiat copiii născuți în anii 1960 și au descoperit o legătură similară între agresiune și greutate până la vârsta de 40 de ani. De această dată, ei au reușit să țină seama și de factorii genetici cunoscuți ai obezității în timp ce studiau copiii născuți într-o epocă în care ratele obezității au crescut foarte mult.
„Deși nu putem spune în mod definitiv că victimizarea bullying-ului determină persoanele să devină supraponderale”, a explicat autorul principal al studiului, Jesse Baldwin, student la King’s College, „excluderea explicațiilor alternative, cum ar fi răspunderea genetică, întărește probabilitatea ca acesta să fie cazul. .”
Baldwin și colegii ei speră acum că cercetările lor pot evidenția și mai mult importanța protejării copiilor de agresiune.
„Pe lângă prevenirea hărțuirii, constatările noastre subliniază importanța sprijinirii copiilor hărțuiți pentru a preveni excesul de greutate, ceea ce ar putea include intervenții menite să promoveze exercițiile fizice și alimentația sănătoasă. Datele noastre sugerează că astfel de intervenții ar trebui să înceapă devreme în viață”, a concluzionat Baldwin.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…