Bruxismul este o afecțiune caracterizată prin strângerea, încleștarea dinților fie în timpul zilei, fie în timpul nopții. Dacă nu este tratat la timp bruxismul poate duce la agravarea bolii parodontale, la pierderea smalțului, la decimentarea lucrărilor de ceramică, la afectarea dinților.
Sunt situații în care bruxismul apare pe fondul altor afecțiuni, mai exact atunci când persoana în cauză are și apnee în somn sau când sforăie. Atunci când există o formă ușoară de bruxism tratamentul nu e necesar, însă există și forme mai grave când intervenția medicului este necesară.
Care sunt cauzele apariției bruxismului:
Cum recunoști bruxismul:
Stresul poate duce la scrâșnirea dinților pe timpul zilei sau a nopții, de cele mai multe ori în mod inconștient. Bruxismul poate duce la probleme dentare din cauza pierderii treptate a dinților cauzate de erodarea smalțului dentar sau poate duce la hipersensibilitate, inflamații, fisuri, fracturi sau necroză pulpară. Totodată, bruxismul poate agrava o boală parodontală deja existentă, poate determina apariția pungilor gingivale, poate produce fracturarea sau decimentarea lucrărilor proteice sau modificări ale oaselor maxilare. Tratamentul bruxismului trebuie să fie obligatoriu instituit de către medicul dentist cât mai precoce după ce a avut loc diagnosticarea acestei afecțiuni, pentru că disfuncțiile dentare pe care le poate cauza să fie limitate, ne-a spus medicul specialist stomatolog Ion Melnic.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…