Medicament revoluționar care tratează cancerul, pentru o vastă paletă de tumori, a fost aprobat, în premieră, în Europa.
Acestui medicament nu-i pasă unde se află tumora în organism, acționează direct, indiferent de locație, atâta timp cât sesizează excrescența anormală.
Medicii britanici sunt entuziasmați, după testarea medicamentului, scrie BBC.
Doctorii sunt încrezători și spun că acest medicament are potențialul de a vindeca mai mulți pacienți, fără prea multe efecte secundare.
Medicamentul care tocmai a primit aprobarea de comercializare se numește Larotrectinib.
Charlotte Stevenson, o fetiță de doi ani din Belfast, este printre primii pacienți tratați cu medicamentul revoluționar.
Ea a fost diagnosticată cu fibrosarcom, o forma de cancer, o tumoră malignă care se constituie ca urmare a proliferarii maligne a celulelor si fibrelor derivate din fibrocit. Tumora se poate localiza in tesuturi moi sau la nivel osos. Fibrosarcomul osos este mai agresiv decat fibrosarcomul tesuturilor moi.
În ultimul an, a fost tratată ca parte a programului de testări ale medicamentului, ca studiu clinic, la Royal Marsden Sutton din Londra.
Esther, mama sa, se declară mulțumită de decizia luată, conștientă fiind de șansele mici ale copilului său de a învinge boala.
Ea a declarat că medicamentul a funcționat foarte bine, organismul micuței reacționând pozitiv, a țintit tumora cu succes, fetița reușind acum să aibă o viață relativ normală, să-și recapete energia și cheful de viață.
Directorul Brendon Gray al companiei care a adus medicamentul pe piață spune că tratamentul împotriva cancerului va fi inovativ și va schimba tot ce am știut până acum legat de tratarea cancerului.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…