Din cuprinsul articolului
”Brațul Covid”, un efect secundar rar al vaccinului Moderna poate fi, de fapt, un semn bun, potrivit experților în sănătate.
O parte dintre cei care au primit vaccinul au raportat că se confruntă cu așa-numitul „braț Covid”, adică mâncărime și umflături ale pielii, uneori însoțite de noduli roșii sau urticarie. Însă, acest efect reprezintă un răspuns inofensiv din partea sistemului imunitar care se ameliorează în decurs de o săptămână.
Mai mult decât atât, dr. Peter Chin-Hong, profesor de medicină și specialist în boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco, spune că o astfel de reacție este un indiciu că organismul se pregătește pentru a preveni o posibilă infecție în viitor.
Dr. Chin-Hong a spus că reacțiile nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, ci mai degrabă un motiv de sărbătorit. ”Primul motiv de a sărbători este că sistemul imunitar funcționează și se pregătește să vă protejeze. Al doilea motiv de sărbătoare este că reacția alergică dispare și nu mai persistă”.
Termenul oficial folosit de dermatologi și alergologi pentru a descrie efectul secundar este „hipersensibilitate cutanată întârziată”.
Prin mijloace cutanate care afectează pielea, hipersensibilitatea înseamnă o reacție nedorită produsă de sistemul imunitar și întârziată deoarece apare, de obicei, la câteva zile după administrarea vaccinului.
Erupția este de obicei roșie și inflamată și uneori dureroasă la atingere și apare întotdeauna pe brațul unde a fost administrat vaccinul.
Astfel de reacții au fost descoperite și la persoanele care au primit vaccinuri împotriva tetanosului, vaccinul împotriva varicelei și vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă).
Dar ”brațul COVID” a apărut doar la persoanele care au primit vaccinul produs de Moderna și a fost raportat în studiile lor clinice.
Dr. Chin-Hong a declarat pentru DailyMail.com că el compară efectul secundar cu sistemul imunitar aflat într-o tabără de antrenament în stil militar. ”Tabăra de pregătire este un proces treptat. La început, anticorpii sau celulele de luptă pe care le dezvoltați nu sunt pe deplin antrenate, apoi devin din ce în ce mai bune și capabile să protejeze organismul de infecția cu SARS-CoV-2.”
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…