Sari la conținut

Brânza de capră VS. brânza de vacă. Care este mai sănătoasă?

Brânza de capră, ca şi laptele de capră sunt printre cele mai sănătoase produse lactate. Conţinutul scăzut de grăsimi şi faptul că laptele de capră, ca şi brânza produc o reacţie alcalină, spre deosebire de celelalte tipuri de brânză, care produc o reacţie acidă, propice dezvoltării bacteriilor.

Brânza de capră VS. brânza de vacă. Care este mai sănătoasă?

Valentin Vasile, specialist în Fitness și Nutriție, spune de ce trebuie să consumăm mai des brânza de capră.

„1. Proteina din laptele de capră se descompune mai rapid decât proteina din laptele de vacă.
2. Grăsimile din laptele de capră conțin cantități mai mari de acizi grași de lanț scurt și mediu. Sunt mai ușor și mai repede metabolizați de organism și mai puțin probabil să fie depuși sub formă de rezerve.
3. Laptele de capră conține acid caprilic (acizi grași cu lanț mediu) care are proprietăți anti-inflamatoare.
4. Laptele de capră are mai puțină lactoză decât laptele de vacă. Spre deosebire de laptele de vacă, cel de capră are în mare parte un tip de proteină mai puțin alergică – caseina de tip A2”, conchide specialistul.

Printre nenumăratele beneficii, brânză de capră este un aliment anticancerigen, anti-anemie şi excelent pentru sănătatea oaselor.

Brânzei de capră previne cancerul, dar este eficientă în tratarea tumorilor. Pereţii intestinului gros sunt protejaţi de diverse substanţe cancerigene care se găsesc în brânza de capră, dar şi în iaurt.

Substanţele antiinflamatoare ce se găsesc în brânza de capră ajută la menţinerea ţesuturilor cartilaginoase de la nivelul articulaţiilor. Se pare că plantele pe care le pasc aceste animale sunt plante medicinale, ce îşi trec beneficiile prin cele care le consumă. De asemenea, persoanele care suferă de anemie sau lipsă mare de fier ar trebui să consume cât mai des lapte şi brânză de capră. O dietă cu brânză de capră ajută la o asimilare mai buna a fierului din gălbenuş de ou, spanac sau urzici.

În cazul fracturilor de os, în perioada formării calusului se recomandă consumul zilnic de iaurt şi brânză proaspătă de capră. Acestea ajută la refacerea solidă a oaselor în timp scurt. De aceea, brânza de capră ar trebui consumată frecvent şi de femeile însărcinate, atât pentru sănătatea copilului, cât şi pentru sănătatea sa.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel