Din cuprinsul articolului
Bonuri de masă și loterii pentru cei care se vor vaccina. Ministrul Sănătății: „Aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare complet”.
Pentru a stimula românii să se vaccineze anti-covid, Guvernul a convenit să acorde bonuri de masă pentru persoanele care se hotărăsc să se imunizeze. Anunțul a fost făcut marţi, 11 august, de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei.
„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate.
Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Ioana Mihăilă a explicat de ce, în opinia sa, personalul medical nevaccinat trebuie să suporte testarea periodică din propriul buzunar. „Reprezintă un risc nu doar pentru propria persoană, de a dezvolta forme severe de boală, dar şi pentru pacienţi”, susține ministrul Sănătății.
Având în vedere că statul român le pune la dispoziţie vaccinul în mod gratuit şi că există date ştiinţifice cu privire la siguranţa vaccinării, Ioana Mihăilă este de părere că nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele
„Trebuie să înţelegem că medicii, dar nu doar medicii, tot personalul medical trebuie să fie conştient şi responsabil, cu scopul de a proteja pacienţii. Personalul medical nevaccinat, dacă se infectează, reprezintă un risc nu doar pentru propria persoană, de a dezvolta forme severe de boală, dar şi pentru pacienţi.
Din aceste considerente, cred că personalul medical nevaccinat ar trebui testat periodic, iar în condiţiile în care vaccinarea este gratuită, este disponibilă, este sigură, practic nu există contraindicaţii pentru prima doză de vaccin serioase, aşa încât să explice aceste procente relativ mici ale personalului medico-sanitar nevaccinat.
Cred că este important ca atunci când statul pune la dispoziţie mijloacele de prevenţie, şi mă refer aici la vaccinare, personalul care nu doreşte – şi este liber să aleagă – totuşi să nu expună pacienţii la risc şi să fie testaţi periodic. Dar aici nu cred că mai este responsabilitatea contribuabilului care plăteşte până la urmă dările la stat şi din banii căruia s-ar realiza aceste teste.
Cred că aici este responsabilitatea personalului care, în ciuda tuturor acestor date ştiinţifice legate de siguranţa vaccinării, în ciuda faptului că vaccinul este pus la dispoziţie gratuit, încă nu doreşte să se vaccineze. Este liber să aleagă asta, dar nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele”, a precizat Ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…