Categories: Ştiri sănătate

Bomba cu amenzile din pandemie! Polițiștii plătesc nota de plată. Sindicatul polițiștilor acuză că au fost obligați: „Daţi amenzi, daţi amenzi cât mai mari, cât mai multe.

Bomba cu amenzile din pandemie! Polițiștii plătesc nota de plată pentru amenzile date în timpul pandemei, decizii luate la ordinul altora. Scandalul amenzilor din pandemie a izbucnit atunci când polițiștii au fost anunțaț că sunt obligați să plătească din buzunarul lor amenzile pierdute în instanță de Poliție.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din M.A.I. au dat ca și exemplu concret cazul unei polițiste care a aplicat o amendă unei terase ce funcționa după ora 22. Patronii localului au contestat amenda în judecată, iar Poliția a pierdut procesul.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) acuză Guvernul și presa pentru situația în care au ajuns polițiștii chemați în judecată și obligați să plătească despăgubiri pentru amenzile pe care le-au dat în pandemie.

„Aparent, nimic în neregulă: un proces-verbal de contravenție anulat corect, o polițistă vinovată de depășirea limitelor competenței materiale, iar statul vrea să-și recupereze banii de la „vinovat”. Cei care ne-au obligat să acționăm haotic, să alungăm lumea de pe străzi, să închidem terase, să interzicem nunți, botezuri și înmormântări, să verificăm conformitatea măștilor de protecție și a certificatelor verzi, să aplicăm amenzi usturătoare și să întocmim dosare penale sunt bine-mersi!”, potrivit unui comunicat transmis de SNPPC.

Sindicatul Polițiștilor acuză Guvernul că își bat joc de ei

Polițiștii, prin intermediul sindicatelor, acuză că deciziile din pandemie au fost luate pe repede-nainte la recomandarea CNSU, M.A.I., plus Ministerul Sănătății. Dar, de fapt, la butoane a stat tot timpul DSU.

Sindicatul polițiștilor a vorbit și de presiunea psihologică ce s-a exercitat asupra lor din partea șefilor ierhici.

Cazul polițistei obligată să plătească amenda

„Este primul caz de acest gen. Bineînțeles că pe rolul instanțelor mai sunt și alte procese verbale de contravenție atacate. Polițista, colega noastră, membra noastră de sindicat, a ajuns în această situație delicată datorită, credem noi, mai ales incompetenței biroului juridic din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, deoarece acest birou juridic nu a mers mai departe pe cale de atac, s-a pierdut această acțiune la Judecătorie, iar Biroul Juridic nu a mers mai departe către Tribunal pentru a exercita următoarea cale de atac. Ceea ce ne miră este faptul că atunci când noi dăm în judecată ca Sindicat, angajatorul, chiar dacă pierde angajatorul la primă instanță, Biroul juridic de la orice IPJ se grăbește să se ducă pe calea de atac către Curtea de Apel sau Tribunal ,de pildă, unde avem noi acțiunea depusă. Cu această colegă pe care noi o apărăm în momentul de față vorbim despre cheltuieli de judecată care sunt imputate.

Contravenientul a câștigat în Instanță procesul verbal, deci a câștigat contestația depusă în Instanță și a cerut cheltuielile de judecată, 1.000 şi ceva de lei. IPJ Bistriţa-Năsăud uită în schimb că polițistul este prepusul său, ori pentru greșelile prepusului răspunde comitentul, adică cel care l-a angajat.

Vasile Zelca, președintele SNPPC: „Este efectul acelei activități haotice din 2020-2021”

Activitate pe care noi, cel puțin, SNPPC-ul am clamat-o de numărate ori. Tocmai de aceea, dacă țineți minte, în ianuarie 2022, am ridicat problema la nivel de IGP, că refuzăm să mai verificăm carantinații și izolații la domiciliu, pentru că noi avem treabă cu strada. Noi trebuie să menținem ordinea publică pe stradă (…) Asta s-a produs datorită presiunilor pe care șefii profesionali le-au pus tot timpul pe polițiștii cu funcții de execuție.

Vasile Zelca, președintele SNPPC: Daţi amenzi, daţi amenzi cât mai mari, cât mai multe

Daţi amenzi, daţi amenzi cât mai mari, cât mai multe. În tmp ce noi sindicaliştii încercam să atragem atenţia, că orice ordonanţă de urgenţă care modifică legea 55 şi care intră în vigoare e anunţată azi la ora 10 noaptea, cu intrare în vigoare la ora 24:00, va aduce astfel de probleme, pentru că şi noi ca poliţişti trebuie să ne documentăm. Tocmai de aceea, ordonanţa de urgenţă privind regimul contravenţiei, spune că orice modificare a legii trebuie să intre în vigoare în cel puţin 15 zile de la emiterea acelui act normativ. De ce? Să aibă timp şi poliţistul, dar şi cel vizat, să se conformeze cu noile prevederi legale”, a spus Vasile Zelca, preşedinte SNPPC, în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: