Din cuprinsul articolului
Bolnavii de cancer cu tumori solide au același nivel de răspuns imun la Covid-19 ca și persoanele sănătoase.
Un nou studiu finanțat de Cancer Research UK arată că răspunsul imun la COVID-19 este același la persoanele cu tumori solide în comparație cu cei fără cancer. Cu toate acestea, pacienții cu cancer de sânge au variat în ceea ce privește capacitatea lor de a răspunde la virus, mulți fiind în imposibilitatea de a elimina virusul până la 90 de zile după primele semne de infecție. Asta însemnând aproximativ de aproximativ cinci ori mai mult decât media.
Studiul oferă reasigurare multor persoane cu cancer, dar subliniază, de asemenea, că pacienții nu pot fi grupați împreună atunci când vine vorba de acordarea îngrijirii cancerului în timpul pandemiei.
Potrivit ddw-online.com, cercetătorii conduși de Dr. Sheeba Irshad, un om de știință clinician Cancer Research din Marea Britanie, cu sediul la King’s College din Londra, în colaborare cu profesorul Adrian Hayday și dr. Piers Patten (consultant hematolog) au dorit să abordeze două întrebări cheie:
1) Răspunsul imun la COVID-19 la pacienții cu cancer diferă de cei fără cancer;
2) Care este impactul pe termen lung al COVID-19 asupra sistemului imunitar la persoanele cu cancer.
Studiul a analizat sângele a 76 de pacienți cu cancer: 41 dintre ei aveau COVID-19 și 35 nu fuseseră expuși la virus. Probele au fost comparate cu sângele persoanelor care nu aveau cancer și care fuseseră deja recrutați în studiul publicat anterior COVID-IP condus de profesorul Adrian Hayday. Dintre cele 41 de persoane cu cancer, 23 aveau tumori solide, iar 18 aveau cancer la sânge.
Răspunsurile imune la virus la persoanele cu tumori solide au fost ca cele ale persoanelor fără cancer. Acesta a fost cazul chiar și în cazul în care pacienții se aflau în stadiile avansate ale cancerului și urmau tratamente anti-cancer active. Ambele grupuri au reușit să ofere un răspuns imun puternic la infecția inițială COVID-19 și ulterior au dezvoltat niveluri ridicate de anticorpi pentru a elimina virusul din sistemele lor.
Acest studiu a fost primul care a arătat că nivelurile ridicate de anticorpi COVID-19 sunt susținute pe termen lung la pacienții cu tumori solide – până la 78 de zile după expunerea la virus. De asemenea, studiul a constatat că odată ce pacienții și-au revenit din COVID-19, sistemul lor imunitar a revenit la funcționarea „normală”, pre-COVID.
Răspunsul imun la COVID-19 la persoanele cu anumite tipuri de cancer de sânge a fost similar, dar „mai blând” în fazele active/timpurii ale bolii. Și a devenit mai puternic în timp, asemănându-se cu modificările imune observate adesea în infecțiile cronice. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cancerele care afectează celulele B: un tip de celulă imună care joacă un rol important în memoria imună.
La pacienții cu cancer de sânge legat de celulele B, răspunsul anticorpilor la virus a fost mai divers în comparație cu persoanele cu tumori solide și prezentat ca trei grupuri distincte:
1) cei care au dezvoltat anticorpi și au eliminat virusul, precum pacienții cu cancer solid și persoanele cancer;
2) cei care nu au dezvoltat niciodată anticorpi chiar și după> 75 de zile după expunerea la virus și au continuat să nu reușească să elimine virusul;
3) cei care, în ciuda faptului că au dezvoltat anticorpi împotriva virusului, nu au reușit să-l elimine.
„Deși trebuie să fim atenți, studiul nostru oferă o anumită încredere și asigurare furnizorilor de îngrijire că mulți dintre pacienții noștri cu cancer solid vor oferi un răspuns imun bun împotriva virusului. Dezvoltă anticorpi care durează și, sperăm, să-și reia tratamentul împotriva cancerului cât mai curând posibil.
Aceste concluzii implică faptul că mulți pacienți, în ciuda tratamentului imunosupresor, vor răspunde satisfăcător la vaccinurile COVID-19. Pentru pacienții cu cancer de sânge, în special cei cu tumori maligne ale celulelor B, acest lucru nu poate fi valabil chiar și în epoca vaccinurilor COVID-19.
Munca noastră sugerează că acestea pot fi susceptibile la infecții persistente în ciuda dezvoltării anticorpilor, astfel încât următoarea etapă a studiului nostru se va concentra pe monitorizarea răspunsului lor la vaccinuri. În prezent, cea mai bună modalitate de a le proteja poate fi vaccinarea tuturor îngrijitorilor pentru a obține imunitatea efectivului în clinică”, a declarat Dr. Sheeba Irshad, om de știință de la Cancer Research din Marea Britanie, cu sediul la King’s College din Londra.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…