Sari la conținut

Bolile și perioada optimă de fertilitate, în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cancerului sau a bolilor de inimă

Bolile și perioada optimă de fertilitate, în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cancerului sau a bolilor de inimă.

Grupa de sânge reprezintă un adevărat carnet de sănătat. Totul e să știm să-l citim! Grupele de sânge îți arată arată nu doar bolile la care ești predispusă, dar și diverse informații despre alte aspecte legate de starea ta de sănătate. Totul e să știm să-

Conform grupei sanguine, trebuie să consumi anumite alimente ca să îți păstrezi silueta și poți afla ce șanse ai să faci copiii la a doua tinerețe, când apar problemele de fertilitate. Cunoaşterea acestor amănunte te ajută să fii mai atentă la riscurile care îţi ameninţă sănătatea

Cele patru grupe de sânge se disting clar între ele prin prezența unor antigeni, substanțe care alertează sistemul imunitar atunci când organismul este atacat de o boală. Există studii care sustin ca fiecare grupa de sange are o predispozitie pentru anumite boli, de la banalele raceli, la boli cardiovasculare sau chiar cancer.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor.

Bolile, în funcție de grupa de sânge. Grupa 0 – predispusă la afecțiuni ale stomacului

Persoanele care detin aceasta grupa au un sistem imunitar foarte puternic, secretii bogate ale acizilor in stomac si, in general, traiesc cel mai mult, aceasta fiind considerata cea mai buna grupa de sange.

Bacteria Helicobacter pilori, responsabilă pentru cea mai mare parte a cazurilor de ulcer, atacă mult mai uşor persoanele cu grupa 0. În general, acest grup de persoane este predispus la afecţiuni gastrice, hepatice şi inflamatorii, precum reumatismul. Vestea bună este că persoanele cu grupa 0 au cel mai mic risc să sufere de afecţiuni cardiace.

Bolile la sunt predispuse adeseori sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite si afectiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv, scrie sfatulmedicului.ro. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse la inflamatii sau reactii alergice care pot declansa dezechilibre ale imunitatii.

Persoanele cu grupa 0 au nevoie de proteinele din carne, mai mult decât cei care au alte grupe de sânge. Este bine să mănânci mai des carne slabă, carne albă, cu foarte puțină grăsime, așa cum este pieptul de pasăre, dar și mult pește.

  • Persoanele cu grupa 0 sunt considerate donatori universali, ca atare natura a rânduit lucrurile astfel încât aceste persoane să fie mai fertile decât cele care au alte grupe de sânge. Dar perioada maximă de fertilitate pentru femeile cu grupa 0 este cuprinsă între 21 și 27 de ani.

Grupa A – mai vulnerabilă la infecțiile gastrice

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguina A este foarte eficient impotriva infectiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infectia cu E.coli.

Insa aceste persoane sunt des afectate de probleme respiratorii precum astmul sau infectii ale sinusurilor, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate in probiotice, intrucat acestea pot provoca inflamatii ale tractului respirator.

Persoanele care au această grupă de sânge sunt predispuse la boli ale aparatului digestiv. Cercetătorii Colegiului Medical Baylor din Houston, SUA, au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A sunt mai vulnerabile la infecţiile cu rotavirusuri, principala cauză a gastroenteritei.

Totodata, persoanele cu grupa de sange A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, de aceea este posibil sa prezinte des stari de anxietate.

Persoanele cu grupa A sunt sfătuite să consume cât mai puțină carne, eventual doar două sau trei porții pe săptămână, și să mănânce mai multe legume. Este bine să alegi legume cât mai puțin acide, legume care sunt ușor de digerat și care nu afectează greutatea. De asemenea, pastele care sunt obținute din cereale sunt și ele recomandate pentru grupa ta de sânge.

  • Femeile cu grupa sanguină A se bucură de o fertilitate ridicată şi de lungă durată, astfel că ele pot deveni mame și după vârsta de 35 de ani. Nu este recomandată conceperea unui copil cu un partener cu grupa B, dacă Rh-ul este diferit.

Bolile, în funcție de grupa de sânge. Grupa B – predispusă la diabet și bolile de inimă

Persoanele cu aceasta grupa sunt mult mai rezistente la infectiile sau dezechilibrele digestive, astfel ca alimentatia celor din aceasta categorie este mai permisiva, fiind recomandate in special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vita, peste si miel.

Cei care au grupa de sange B si AB sunt cei mai predispusi la aparitia bolilor de inima, intrucat acestia prezinta o frecventa mai mare a inflamatiilor in organism, fapt asociat cu afectiunile cardiace.

De asemenea, cei care au grupa aceasta de sange sunt predispusi la lupus sau scleroza multipla, dar si la cancer ovarian.

Sistemul nervos este un punct vulnerabil al persoanelor cu grupa B. În condiții prelungite de stres, ele riscă să se îmbolnăvească de afecţiuni ale tiroidei sau de diabet. Studii recente au demonstrat că pacienţii cu grupa B au un nivel ridicat al cortizolului în sânge, ceea ce reduce capacitatea sistemului imunitar de a apăra organismul. De asemenea, s-a observat că aceste persoane sunt mai vulnerabile la bolile autoimune şi la bolile rare, iar riscul de cancer este uşor crescut în comparaţie cu alte grupe.

Dacă grupa ta de sânge este B, ai tendință de îngrășare și trebuie să ai grijă ce alimente consumi. Ferește-te de paste și produse de patiserie, de carnea grasă și de dulciuri. Consumă cât mai des pește, legume și fructe.

  • Echilibrul hormonal al femeilor cu grupa B de sânge se poate modifica după vârsta de 30 sau 35 de ani, iar șansele de a face copii pot fi mai scăzute. De aceea, este bine să încerci să devii mamă cât mai devreme, până la vârsta de 26 de ani.

Grupa AB – un sistem imunitar foarte bun

Este cea mai rara grupa sanguina si combina atat caracteristicile benefice, cat si punctele slabe ale tipurilor de sange A si B si este cea mai vulnerabila in fata bolilor.

Cei cu aceasta grupa sunt predispusi la boli respiratorii, otite, paraziti intestinali, anemie, dar si la cancer si la boli cardiovasculare. Daca aveti insa AB sunteti primitor universal de sange.

Grupul AB este grupul “primitorilor universali”, deoarece pot primi sânge de la orice altă persoană, indiferent de grupa ei sanguină. Aceste persoane, deși mai rare în țările europene, au moştenit numeroase calităţi de la toate celelalte grupe, au un sistem imunitar mai puternic şi o rezistenţă mai mare la efort. Cu toate acestea, există și în cazul lor un risc mai ridicat de cancer.

Dacă grupa ta de sânge este AB, este bine să consumi zilnic o porție de alimente, legume sau fructe bogate în minerale. Adoptă o dietă echilibrată, cu brânzeturi, carne și legume, dar alege alimente care să aibă un procent mai ridicat de calciu și magneziu.

  • Te bucuri de un organism rezistent, se întâmplă foarte rar să te îmbolnăvești mai serios, dar fertilitatea ta este medie. Cel mai bine ar fi să încerci să ai copii până la vârsta de 30 de ani, deoarece mai târziu șansele sunt mult diminuate.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel