Din cuprinsul articolului
Bolile pe care le ascund cercurile negre de sub ochi! Cearcănele pot apărea din multe problemeUnele pot fi maro, altele pot avea o tentă spre albastru. Semnalul de alarmă tras de oamenii de știință
Ce spun oamenii de știință despre acestea?

Culoarea cearcănelor sau modul în care acestea arată pot indica mai multe probleme de sănătate. Spre exemplu, pungile de sub ochi sunt asociate cu o funcționare deficitară a rinichilor.
Cearcănele constituie un neajuns din punct de vedere estetic pentru persoanele de toate vârstele, iar în mod frecvent, cearcănele sunt asociate cu lipsa orelor de somn suficiente și cu oboseala cronică. Totuși, există numeroși factori care determină apariția cearcănelor. Printre aceștia se numără patologiile de tip infecțios, alergic sau iritatic.
De asemenea, fluctuațiile hormonale și stilul de viață pot influența dezvotarea pungilor sub ochi, iar consumul de alcool și fumatul sunt și ele cauze care generează apariția acestora. Cearcănele pot fi temporare sau permanente, de pinzând de natura factorilor etiologici care le favorizează apariția.
Ce spune culoarea cearcănelor despre bolile de care poți suferi
Cearcănele închise la culoare sunt asociate cu oboseala și cu lipsa de somn, însă, oamenii de știință susțin că acestea pot include alergii, afecțiuni tiroidiene și vârsta înaintată, potrivit romaniatv.net.
Totodată, cearcănele întunecate pot ajunge să aibă o nuanță purpurie sau albastră, în funcție de culoarea pielii. Acestea pot apărea și din cauza nivelurilor reduse de țesut gras în jurul ochilor, a subțierii pielii sau a deficitului de fier. În plus, cearcănele afectează mai mult persoanele de culoare și pot fi și ereditare, potrivit cercetătorilor în domeniu.
Ce remedii poți testa dacă ai pungi sub ochi?
- Feliile de castravete. Acest truc nu este numai foarte popular, ci este și extrem de eficient. Proprietățile antioxidante ale castraveților stimulează retragerea pungilor de sub ochi. Așadar, taie câteva felii de castravete și pune-le pe ochii închiși, apoi lasă-le să acționeze preț de 15 minute. Pentru a potența eficiența acestui remediu, folosește castravetele după ce l-ai ținut la frigider.
- Cojile de cartof sunt și acestea eficiente. Răcește cojile de cartof ținându-le la frigider preț de cel puțin o oră, apoi poziționează-le pe ochii. Lasă cojile de cartof pe ochi să acționeze preț de 20‑30 de minute. Rezultatele se vor vedea imediat ce le îndepărtezi.
- Folosește comprese cu ceai. După ce îți prepari un ceai care să conțină cofeină, precum ceaiul verde sau cel negru, scoți pliculețul de la infuzat și îl pui la congelator. Poți strânge în acest mod mai multe și când ai nevoie folosești pe pungile de sub ochi. Aplici câte un pliculeț de ceai pe ochi, pe post de compresă. După 20 de minute, le îndepărtezi. Atâta cofeină, cât și taninul stimulează circulația sangvină din zona ochilor și ajută la constricție.