Rinichii sunt organe vitale, extrem de sensibile la trăirile noastre interne. Cum nu mai este un secret, multe afecțiuni apar pe fondul dezechilibrelor energetice din organism.
De aceea, avem și varianta tratamentelor naturiste, care însă merg mână în mână doar cu o liniște interioară de care trebuie să ne ocupăm dacă dorim o abordare holistică.
Gabriel Socaciu, scriitor și terapeut, specialist în reflexoterapie, oferă celor interesați de o viață sănătoasă o soluție simplă de infuzie cu vitamine.
Atenție, așa cum specialistul subliniază de nenumărate ori, nicio dietă și niciun stil de viață nu pot da rezultate fără o sincronizare cu sufletul, și, evident, armonizarea cu acesta.
Potrivit lui Gabriel Socaciu, gândurile bune, clare, luminoase, fac minuni în orice afecțiune. Eliberarea de frici și acceptarea structurii divine ne ajută să ne păstrăm sănătatea și vitalitatea.
Ce spune specialistul despre bolile renale
Infecţiile urinare repetate nu se tratează cu antibiotice, întrucât acestea duc, în timp, la micşorarea numărului de nefroni (componente vitale ale rinichilor) şi la scăderea imunităţii întregului aparat urinar.
Am întalnit multe persoane care acuzau infectii urinare şi in majoritatea cazurilor am observat ca acestea trăiau puternice stări de vinovatie, rusine, resentimente. Există o puternică legatură intre resentimente generate de trăiri sexuale nereusite, de vinovatie fata de propriul corp, de ruşine şi de limitare constantă a propriului potential şi infecţiile urinare.
Doar o purificare interioară şi o altă viziune privitoare la curgerea apei in corp poate duce la o vindecare constanta. Apa, ca şi element energetic, inseamnă ascultare, incredere, multumire, recunostinţă , armonie.
Când omul simte aceste stări interioare si le manifestă în viaţa de zi cu zi înseamnă ca apa lui curge in armonie si echilibru cu celelate elemente, ale pămîntului, aerului si focului.
Cei care suferă de infecţii urinare pot face următorul tratament naturist, neinvaziv, care duce în timp la ameliorarea acestor probleme şi la o mai bună intelegere a lor.
Dimineaţa, la sculare, se beau intre 500 si 1000 ml de apă (in funcţie de greutatea corporală) in amestec cu zeama de la o lămaie. Apa se bea cu inghitituri mici, cu recunostinţă, după o purificare energetică a ei facută prin rugăciune, sunete ale muzicii, anumite mantre cu efect purificator.
Apoi se consumă un mic dejun cu fructe de sezon, miere, sau terciuri de ovaz, mei sau hrişcă. Dimineaţa este bine să nu incarcăm prea mult stomacul cu alimente, intrucat procesul de purificare, de dezasimilaţie al organismului durează până la ora 11.00. Putem bea un suc de legume şi un ceai de salvie, coada soricelului sau coada calului.
Pe parcursul zilei se continuă procesul de purificare cu lichide – apa simplă, supe creme de legume, ceaiuri. Rinichii sunt un adevărat termostat, ei au nevoie de lichide pentru a regla cantitatea de apă din corp.
De cele mai multe ori suntem deshidratati, intrucât folosim alimente prea sărate (branzeturi, măsline, carne, pâine din comert) care văduvesc organismul de lichide. În bolile de rinichi, adaosul de sare este extrem de nociv, intrucât aceste organe muncesc infinit mai greu in aceste conditii. O zi pe saptamana este indicat să se bea doar lichide, apă si ceaiuri, pentru curăţarea de toxine şi echilibrare energetică.
Dimineaţa şi seara se iau câte două picături de ulei de oregano (sovarf) puse in putin ulei de masline. Oregano, împreună cu merişorul (tinctura si ceai) sunt adevarate dezinfectante pentru tractul urinar. Ele se iau in cure de câte o lună, cu două săptămâni pauză, care se repetă de două, trei ori pe an.
Argila este un alt medicament balsam in cazul infecţiilor urinare, dar si in probleme digestive, tulburari psihice, insomnii, oboseală, extenuare.
Argila AZZURA AAUR 01 este o argilă foarte valoroasă, produsă la noi in ţară şi are efecte curative deosebite. Eu insumi am folosit-o timp de multi ani pe mine sau pe diverse persoane cărora le-am recomandat consumul ei. Poate fi folosită şi argila de Râciu sau Algo, pe care le gasim la plafar.
Vitaminele din cătină şi măcese sunt extrem de valoroase in bolile rinichilor. Pentru infecţii urinare se consumă zilnic o linguriţă de suc de cătină sau ulei de catină şi se beau 1-2 ceşti de ceai de măceşe, in special in sezonul rece.
Bolile rinichilor ascund multe frici, lipsă de încredere si stări de vinovaţie care necesită învăţarea unui mod de gândire plin de bunavoinţă, blândeţe şi altruism faţă de lumea interioară a noastră. O purificare atentă, constantă, prin învaţarea consumului de lichide şi alimente generatoare de viaţă, vindeca nu numai infecţiile urinare, ci și alte afecţiuni generate de frustrări, nemulţumiri, frici și vinovăţii care otrăvesc corpul nostru, conchide terapeutul și scriitorul Gabriel Socaciu.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…