Bolile civilizației se regăsesc în țările industrializate. Principalul vinovat este alimentația în exces. Și lipsa activității fizice are un rol important în apariția și declanșarea acestora. Mai grav este că românii nu prea au cunoștințe despre bolile civilizație, nu sunt informați și în consecință nu știu să le prevină.
Principalele boli ale civilizației sunt obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare ori steatoza hepatică. În România, prevalența bolilor civilizației este în creștere galopantă. Peste 1 milion de români au diabet zaharat și aproximativ 7 milioane sunt obezi. De aceea, este esențial să educăm copilul de mic să aibă o dietă cât mai echilibrată și să iubească sportul, să evite sedentarismul.
Obezitatea, boala secolului nostru, este o afecțiune complexă care se caracterizează prin creșterea greutății corporale. Aceasta rezultă în urma lipsei de corelare între aportul caloric crescut și cheltuielile energetice reduse. Obezitatea este cea mai des întâlnită boală de nutriție din lume.
“Familiile din România sunt interesate de bolile civilizației, dar nu sunt suficient de bine informate în această privință, ceea ce este de înțeles, având în vedere că aceste boli reprezintă o problemă nouă de sănătate pentru țara noastră”, a explicat pentru Doctorul Zilei, Silvian Cioată, medic de familie la Medicover.
Cum definim bolile civilizației:
Bolile civilizației se regăsesc în țările industrializate, acolo unde se mănâncă haotic, pe fugă și nu există o alimentație sănătoasă pe masa oamenilor.
„Acestea sunt cauzate în primul rând de alimentația excesivă și dezechilibrată și de sedentarism. Printre acestea se numără obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare ori steatoza hepatică. În România, prevalența bolilor civilizației este în creștere galopantă. Peste 1 milion de români suferă de diabet și între 6 și 7 milioane sunt obezi. Cred că primul pas în conștientizarea familiilor despre riscurile bolilor civilizației este informarea și mass-media au un rol foarte important de jucat în această direcție”, a mai explicat medicul.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…