Boli care se iau de la piscină sau ștrand. Medic: Nu se evidențiază imediat

Există o mare varietate de boli care pot fi contractate prin înot sau baie în piscină sau ștrand, însă cu informațiile potrivite vă puteți reduce riscul de a vă îmbolnăvi.

Medicul dermatolog Ana Maria Vișinescu a vorbit la Sfat de Sănătate cu privire la riscurile pentru sănătate legate de timpul petrecut în piscinele în aer liber.

„Afecţiunile pe care le putem lua de la piscină sunt diverse, inclusiv infecții genitale date de candidoza în piscină. Duşul înainte şi după piscină este o regulă pe care trebuie să o aplicăm. Din ce am observat, oamenii nu au prosoape proprii când se așează pe șezlonguri. Acesta este o problemă. Recomand folosirea și a anumitor antimicotice pentru picioare pentru a evita verucile plantare care se pot lua de pe suprafețele de lângă piscină. Bacteriile se dezvoltă mai bine pentru că este apa mai caldă.

Toate micozele care se pot lua din apă nu se evidențiază imediat. Poți să nu ai niciun fel de problemă și atunci te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă, care tot își schimbă culoarea și te gândești de unde.

Boli care se iau de la piscină sau ștrand

Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor. Mai este folosit și un agent reductor pentru flora micotică, dar și un stabilizator de ph. În principal, clorul este cel vinovat și este vinovat în măsura în care cei care se ocupă de aceste dezinfecții de piscine nu folosesc cantitățile normale, adică cantitatea se calculează la nivelul volumului apei din piscină.

Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog.”, a spus medicul Ana Maria Vişinescu.

Clorinarea apei garantează o antisepsie corespunzătoare în mod normal pentru a distruge majoritatea bacteriilor patogene umane. Totuși, există unele specii de bacterii sau ciuperci care rezistă mult timp, adică ore sau chiar zile, chiar și în aceste condiții extreme de mediu. De aceea, este esențial să le cunoaștem și să știm cum se pot transmite pentru a le putea împiedica să ajungă în apă.

Recent Posts

De ce ar trebui să consumi nuci. 3 beneficii importante

Nucile sunt printre cele mai bune pentru sănătatea umană. Acestea conțin grăsimi sănătoase, vitamine, minerale,…

5 minute ago

Zodia lovită din plin. Mihai Voropchievici: O săptămână agitată, plină de conflicte și furie

Horoscop 16-23 Septembrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat horoscopul integral pentru următoarea perioadă. O zodie…

36 de minute ago

Secretul Codului Numeric Personal (CNP). Ce trebuie să știe toți românii

Codul Numeric Personal (CNP), element esențial în identificarea fiecărui cetățean român, a fost introdus ca…

o oră ago

Xantofobia: una dintre cele mai bizare manii din lume. De ce unii oameni fac atacuri de panică la culoarea galbenă

Xantofobia este definită ca frica de culoarea galbenă. Această fobie este adesea înrădăcinată în experiențe…

2 ore ago

Anunțul zilei pentru pensionari. Fost ministru al Muncii: „Nu vrem să inducem în eroare seniorii României!”

Anunțul zilei pentru pensionari. A început și a doua etapă de recalculare a pensiilor, care…

2 ore ago

Cea mai simplă rețetă de varză murată. Trucuri și sfaturi utile

Varza murată este un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său unic și beneficiile pentru…

3 ore ago

Citeste si: